Etter at TikTok-videoen til Vilde-Marie Sivertsen (22) ble publisert av taxituren i august i fjor har mange fått med seg den ubehagelige oppførselen til taxisjåføren. Det fremgår ikke i videoen hvilket selskap taxien tilhørte.

Vilde-Marie forteller at hun ikke følte på den største frykten før taxisjåføren nektet å stoppe da de var kommet til Hegdehaugsveien.

– Når vi kom frem til Hegdehaugsveien ville han ikke slippe meg ut, han ville kjøre mer med meg. Jeg tenkte først at han bare var selskapssyk, og sa at jeg ville gå ut. Det var først da han kjørte tilbake mot Bislet og inn i en veldig mørk og liten parkeringsplass at jeg ble livredd, og kom meg ut. Det kunne fort ha skjedd noe.

Sivertsen forteller at hun ikke husker hvilket selskapet mannen jobbet for, bare at hun vet at «det var et godt etablert taxiselskap i Oslo».

– Jeg ville aldri tatt en pirattaxi eller noe annet jeg ikke hadde kjent igjen, forteller hun.

Opprørende

Avisa Oslo har kontaktet NorgesTaxi, Oslo Taxi og Norges Taxiforbund. Administrerende direktør i NorgesTaxi, Dag Kibsgaard-Petersen, skriver i en e-post til Avisa Oslo at TikTok-videoen vekker oppsikt:

– Vi blir opprørt når vi ser videoen. Dette er først og fremst svært ubehagelig for passasjeren som har måttet oppleve dette og i tillegg negativ for hele bransjen.

Sjåføren fra denne hendelsen kjører ikke taxi for NorgesTaxi. Kibsgaard-Petersen understreker at slik oppførsel fra ansatte i NorgesTaxi vil bli møtt med umiddelbare konsekvenser:

– Dette vil kunne medføre terminering av sjåførens tilknytning, anmelding til politiet og sanksjoneringsgebyr.

Passasjerer som har negative opplevelser oppfordres til å ta kontakt raskest mulig:

– Deretter vil vi umiddelbart kunne iverksette tiltak mot sjåføren og bistå kunden.

Derfor er mange fontener i Oslo stengt nå

Ødelegger for hele bransjen

Birgitta Lim Ersland, kommunikasjonsrådgiver i Oslo Taxi sier at de har fokus på opplæring av sjåførene sine, og at de må bli godkjent før de får begynne å kjøre taxi:

– Alle våre sjåfører må gjennom en grundig sjåføropplæring som må bli godkjent før de får lov til kjøre for oss. Der lærer de også hvordan de skal møte kundene.

Hun sier at det skal være trygt for kundene å sitte på med deres sjåfører: – Vi har også streng uniformsplikt for våre sjåfører. Å bære uniform gjør det tydelig hvilken sentral de representerer og dette kan også gi en ekstra forsikring og trygghet til kundene.

Hun sier at slik oppførsel ikke kan aksepteres, og at det vil ende med en politianmeldelse:

– En alvorlig hendelse som dette hadde vi hatt nulltoleranse for og det hadde fått store konsekvenser for sjåføren. I tillegg til å miste sin tilknytning til oss ville dette også blitt politianmeldt.

Lim Ersland sier videre at videoen ryster, og minner om at det er viktig at tryggheten ivaretas:

– Det vi ser i videoen er opprørende og viser en helt uakseptabel oppførsel fra en taxisjåfør. Dette er skadelig for hele bransjen og vi håper derfor at sentralen dette gjelder vil ta ansvar. Det skal være trygt å reise med taxi.

God opplæring

Kibsgaard-Petersen påpeker at sjåførene får god opplæring i kundebehandling:

– Vi er stolte av våre sjåfører og de mottar god opplæring. En del av dette handler om det etiske rundt sjåførrollen og hvordan man skal opptre i møtet med kunder.

Avslutningsvis står det i e-posten fra Kibsgaard-Petersen at det er viktig at kunden skal kunne gjenkjenne selskap og bil:

– Våre sjåfører skal alltid være uniformert og dermed lett gjenkjennelige. I tillegg skal det være tydelig logo og løyvenummer på bilene slik at kunden lett skal gjenkjenne selskap og bil.

Det har ikke lyktes Avisa Oslo å få kommentarer Taxiforbundet onsdag kveld.