Mannens forsvarer Patrick Lundevall-Unger sier til NRK at han mener politiet ikke har grunnlag til å gjøre et slikt beslag i denne saken. Hans klient, som var arrangør av ulykkesmotorshowet, er siktet for uaktsomhet i forbindelse med ulykken.

– Jeg kan ikke skjønne at politiet har grunnlag til å gjøre beslag på alle inntektene min klient har tjent opp i Norge, sier Lundevall-Unger til NRK.

Politiet sier beslaget er relevant fordi de trenger penger til erstatning, blant annet til de fornærmede i saken. Advokaten mener imidlertid at politiet ikke kan ta beslag i penger før de har fått en dom på at klienten skal betale penger til dem som var på stedet da hendelsen skjedde.

Arrangøren selv sier også til NRK at han mener politiet har gått for langt i denne saken, og viser til at det var en ulykke.

– Vi er ikke kriminelle, sier han.

Vil betale tilbake

Omkring 800 tilskuere var på plass under motorshowet søndag. Alle måtte betale med kontanter, 300 kroner for voksne og 200 kroner for barn.

Tirsdag meldte politiet at de har funnet en mengde penger i forbindelse med ransaking av campingvogner og diverse under etterforskningen av saken. Politiadvokat Bente Vengstad har tidligere opplyst til Avisa Oslo at pengene er tatt i heft i forbindelse med erstatningsbeløp.

Ifølge NRK undersøker politiet påstander om at arrangøren kun skal ha godtatt kontant betaling og ikke kort. Arrangøren selv avviser dette, og overfor VG avviser Lundevall-Unger at det dreier seg om svart virksomhet.

– Alt går i regnskapet. Men beslaget må tolkes slik at politiet mener det er noe grums her, sier advokaten til avisen.

Han understreker at hans klient er samarbeidsvillig og ønsker å betale tilbake inngangsbilletten til alle som var der.

– Min klient ønsker veldig gjerne å gjøre opp for seg og betale inngangsbilletten tilbake til alle som var på arrangementet søndag, sier advokaten.

Informert samme dag

Minst sju personer ble skadd da en av sjåførene i showet mistet kontroll over bilen og kjørte inn i en tribune. Flere av dem som var til stede på showet, reagerte på at det kun var et plastbånd og noen kjegler som skilte bilene og publikum.

Til VG sier Vengstad at politiet ble informert om arrangementet samme dag, og at de ikke hadde sjanse til å sjekke de sikkerhetsmessige forutsetningene.

– Hadde vi vært klar over at det ikke var mer solide, fysiske sperringer, ville ikke arrangementet blitt tillatt, sier politiadvokat Vengstad.

Sjåføren av bilen er siktet for uaktsom kjøring. Eieren av firmaet som arrangerte showet, er siktet for å ha skapt fare for allmennheten.

Politiadvokat Vengstad sier at det er for tidlig å svare på om siktelsene i saken kan bli utvidet.