Byrådslederen oppfordret, i en video på Facebook, i forrige uke om å sende nødvendige artikler som bleier, tørrmat og ulltøy til Ukraina gratis med posten.

Nå ber både posten og den ukrainske ambassaden alle som vil sende hjelpepakker om å vente til over nyttår. Etter at så mange har sendt pakker til Ukraina, er nemlig mottakssenteret i Polen nå smekkfullt.

– En veldig god førjulsnyhet: Så mange har sendt pakker til Ukraina, at mottakssenteret i Polen nå er smekkfullt, skriver Johansen på Facebook og legger til:

– Så til dere som fortsatt har lyst og mulighet til å bidra: Nå må vi ta en liten pause, skriver Johansen på Facebook.

Posten, den ukrainske ambassaden og det ukrainske postvesenet Ukrposhta har samarbeidet om hjelpesendingene til Ukraina. Pakkene blir fraktet med lastebil fra Norge til den ukrainske grensen i Polen, der postvesenet i Ukraina distribuerer pakkene videre i landet.

– Givergleden har vært enorm, spesielt nå opp mot jul er det blitt sendt svært mange pakker. Hittil er det sendt 200 tonn med pakker, men mottaksapparatet i Polen har rett og slett ikke nok plass. Derfor må vi vente til det er frigjort kapasitet der, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Les også

Disse hemmelige dokumentene skaper Høyre-krise: – Følelsen av å ikke bli trodd, er tung å bære

Les også

«Jeg bare er her. Oversett. Til overs»