Dermed mister byrådslederen en nær medarbeider, som har vært byrådssekretær siden 2015.

- Det er en stor ære å bli spurt om å være statssekretær og bidra til å gjennomføre den nye regjeringens utdanningspolitikk. Jeg er veldig takknemlig for muligheten. Utdanningspolitikk har alltid ligget mitt hjerte nærmest, uttaler Hølleland til Avisa Oslo.

- Jeg gleder meg til å jobbe med Tonje Brenna, og så er det selvsagt vemodig å forlate gode kollegaer i Rådhuset, ikke minst Raymond, som jeg har jobbet tett med i seks år. Det er vel ingen som lenger tviler på at det betyr noe hvem som er byrådsleder og hvem som styrer byen, og jeg er veldig glad for at Raymond skal fortsette som byrådsleder. Det er enormt viktig for Oslo, fortsetter Ap-politikeren.

Hallvard Hølleland sier han skal ta med seg kunnskapen fra Oslo i den nye rollen.

Han var tidligere ansvarlig for kommunikasjon, men da Marte Ingul ble konserndirektør i Amedia, overtok han rollen som stabssjef i mai.

– Han er helt fantastisk og har vært svært viktig for prosjektet gjennom 6 år. Jeg jobber med å finne en erstatter, en av de viktigste posisjonene i Rådhuset, svarer Raymond Johansen da Avisa Oslo tar kontakt med ham om Høllelands rolle.