Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen om utepils i Oslo: – Jeg gleder meg veldig til det

Hvis pilene fortsetter å peke i riktig retning, vil det komme gode nyheter på fredag, forteller byrådsleder Raymond Johansen.

– Jeg vil ikke forskuttere noe nå, dette vil byrådet diskutere de neste dagene, men akkurat som vi tidligere har prioritert barn og unge, prioriterer vi i trinn to å lette på tiltak som vil føre til redusert arbeidsledighet, sier Raymond Johansen til Avisa Oslo.

Fredag skal byrådet holde en pressekonferanse om koronasituasjonen i Oslo, og den videre veien mot gjenåpning. Klok av skade ønsker ikke byrådsleder Johansen å forskuttere nøyaktig hva som vil komme ut av pressekonferansen, men han er klar på at pilene for øyeblikket peker i riktig retning.

Les også

Oslo får mange flere vaksiner – slik kan det påvirke gjenåpningen

Lavere smitte, færre innleggelser

I sine vurderinger av hvilke tiltak som er passende, er det hovedsakelig tre ting byrådet ser på:

  1. Smittetrykk
  2. Vaksinasjonsgrad
  3. Sykehusinnleggelser

Foreløpig peker alle pilene tilsynelatende i riktig retning. Forrige uke ble smittetallene redusert med 40 prosent sammenlignet med uka før, det er 40 innlagte med korona ved sykehus som benyttes av Oslos befolkning, og ifølge FHIs vaksinasjonsstatistikk, har over 200.000 Oslo-boere fått første dose med vaksinen.

– Nå legger vi bak oss to måneder med sammenhengende nedgang. Dette har ikke kommet av seg selv, men en kombinasjon av riktige tiltak til riktig tid, at Oslos befolkning har gjort en stor innsats, og at gjenåpningsstrategien har funket veldig bra, slår Johansen fast.

Les også

Raymond Johansen om vaksinestudie: – Nesten for godt til å være sant

Gleder seg til utepils

På spørsmål om hvorvidt det blir aktuelt å åpne for skjenking, spøker Johansen med at journalister ser ut til å være særlig opptatt av nettopp dette.

– Jeg får så mye spørsmål om alt annet fra alle andre. Folk lurer på når treningssentre og breddeidretten vil åpne, men journalister alltid er opptatt av øl. Jeg undrer meg om det kan ha med livsførsel å gjøre, sier han.

– Det kan jo ha noe å gjøre med at det er svært mange i serveringsbransjen som er permittert?

– Ja, absolutt. Og jeg skjønner det spørsmålet veldig godt. Som sagt så fokuserer vi i trinn to i gjenåpningsplanen på å få ned arbeidsledigheten.

– Gleder du deg personlig til å kunne gå ut og ta deg en utepils?

– Det blir hyggelig det, men jeg er litt redd for at alle skal komme bort og snakke om korona med meg, flirer byrådslederen og legger til:

– Men jeg gleder meg veldig til det selvfølgelig, det blir veldig hyggelig. Oslo er en utrolig hyggelig by, og det blir veldig bra når man kan ta seg en utepils i det fine været.

Kommentarer til denne saken