– Vi kan ikke stoppe bombene som faller over Ukraina, men det er mye vi kan gjøre for å vise solidaritet med de millioner av menn, kvinner og barn som nå rammes av Putins avskyelige krig, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i et innlegg på Facebook.

Byrådslederen har i dag hatt et møte med Ukrainas ambassadør, Viacheslav Yatsiuk, og diskutert situasjonen og ukrainernes behov i Oslo.

– Han jobber nå døgnet rundt for landet sitt, og jeg kunne garantere ham at Oslo er klare og stiller opp. Han var særlig opptatt av russisk desinformasjon og propaganda, og her kan vi alle bidra. Være kritiske, og ikke spre feilinformasjon.

– Skal åpne Rådhuset for dem

De siste dagene har flere demonstrert mot den Russlands angrep på Ukraina. Mange vil også hjelpe, og sender nå klær og utstyr til ukrainere på flukt.

Oslo stiller med lokaler, lover Raymond Johansen:

– Ukrainerne i Oslo trenger å samles. Vi skal åpne Rådhuset for dem. I hele kommunen står mennesker nå på fra morgen til kveld for at vi skal være klare til å ta imot ukrainske flyktninger på en skikkelig måte, når de finner veien til oss og byen vår.

– Vi bistår ukrainske familier som er innbyggere i Oslo, som er desperate etter å hjelpe sine nære i krigen. Det ukrainske flagget vaier hver dag over Rådhuset.

Videre skriver byrådslederen at folk i Oslo har stått sammen Norges skiforbund, for å sørge for at Russland ikke får delta i konkurranser i byen og landet vårt.

– Under Skifesten i Holmenkollen vil det flotte nasjonalmonumentet over byen vår lyses opp i Ukrainas farger. Solidaritet og engasjement betyr noe, og jeg vet jeg har hele Oslo med meg i støtten til folk i Ukraina, avslutter han.