Johansen ønsker også å fortsette det parlamentariske samarbeidet med Rødt.

– Vi har styrt Oslo gjennom seks år og er i ferd med å gjøre Oslo til en grønnere, varmere og en mer skapende by med plass til alle. Vi har ledet Oslo gjennom den største krisen etter andre verdenskrig, og vi har en plan for å ta byen trygt ut av pandemien, sa Johansen på en pressekonferanse etter bystyremøtet der byrådet valgte å gå av.

Johansen sier han avventer arbeidet ordføreren og bystyret har satt i gang med å finne en løsning for et nytt byråd.

Langet ut mot MDG

På spørsmål fra NTB om hvordan tillitsforholdet mellom Rødt og byrådet er nå, svarer Johansen med å skryte av samarbeidet de har hatt.

Samtidig er han tydelig på at det har vært uenigheter rundt denne saken og viser til aktører utenfor bystyret og rådhuset som han mener har vært «i overkant aktive» og lite hjelpsomme.

På oppfølgingsspørsmål viser han til uttalelser fra ledere i MDG som ifølge Johansen kan oppfattes som karakteristikker av samarbeidspartnere.

– Vær forsiktig hvis dere ikke kjenner til innmaten og prøver å være gode hjelpere. Det er ikke sikkert man greier å oppnå det, sier Johansen og fortsetter:

– Det hadde vært fint å ha blitt ringt til og spurt om det var hjelpsomt eller ikke, men den telefonen kan jeg innrømme at jeg ikke fikk, sier Johansen.

«Mugne, patriarkalske fordommer»

Flere sentrale MDG-politikere har tatt Berg i forsvar den siste tiden.

Blant annet har MDG-leder Une Bastholm kalt mistillitsforslaget mot miljøbyråden et uttrykk for «mugne, patriarkalske fordommer». Også Rasmus Hansson har i en kronikk i VG tatt Berg i forsvar.

– Det hadde vært hjelpsomt om de var litt mindre aktive på tastaturet, sier Johansen.