– Bergen har fått råd fra FHI om å stramme inn. Det går jo utover bursdagsselskaper og alt mulig, og samtidig går regjeringen ut og sier at alt blir bra i september. Det er jo ikke like enkelt for stakkarene i Bergen å drive og sette inn forholdsvis strenge tiltak, sier byrådsleder Raymond Johansen til Avisa Oslo.

Han refererer til at Bergen i to omganger har innført lokale koronatiltak som følge av den økende smitten i kommunen. Økende smitte ser vi også i Oslo, samtidig som det fremdeles er svært få innlagte på sykehus som følge av korona.

«Smittesporingskapasiteten i kommunen er presset og smittetilfellene begynner å sette press på primærhelsetjenesten,» skrev utbruddsgruppen i FHI etter det siste møtet, ifølge BA.

De siste innstrammingene i Bergen innebærer at munnbind igjen påbys, mens maks ti personer kan være på besøk i private hjem.

– Oslo har ikke fått råd fra FHI om å stramme inn?

– Nei, jeg har ikke fått råd fra FHI om å stramme inn. Snarere tvert imot, svarer Johansen.

Høie har ikke ringt

Johansen sier han har lave skuldre når det kommer til den økte smitten i byen. Da Oslo kommune tirsdag slapp sin siste statusrapport for vaksinering i Oslo, kom det frem at totalt 520 016 personer er vaksinert, og av disse var 276 073 ferdigvaksinert. Det vil si at 86 prosent av befolkningen har fått minst én vaksinedose.

– De fleste er smittet fra reiser, selvfølgelig blir det noen flere i husholdningen, men de blir ikke særlig syke, og man må nesten regne med at man må behandle dette som en årlig influensa, sier Johansen.

Han er samtidig spent på hva som vil komme frem i regjeringens varslede pressekonferanse i morgen.

– Jeg er jo det, egentlig. Jeg så bare i avisa at det skulle bli pressekonferanse i morgen. Jeg har ikke fått høre noe mer.

– Du har ikke snakket med Bent Høie?

– Nei, jeg har ikke det. Han pleier å ringe om det er et varsel om noe, men han har ikke ringt.