Gå til sidens hovedinnhold

Raymond Johansen: – Bare å brette opp ermene

Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre sitt dårligste valg i Oslo på mange år.

Arbeiderpartiet er største parti i stortingsvalget og venstresiden har flertall, ifølge de opptalte stemmene. Det blir regjeringsskifte og Støre blir statsminister. Likevel ligger Oslo Arbeiderparti an til å gjøre et dårligere valg enn på lenge.

Byrådsleder Raymond Johansen er først og fremst glad for regjeringsskifte, og mener partikollegaene har gjort et godt valg:

– Arbeiderpartiet har gjort en god valgkamp, på landsbasis har vi gått opp fra 18 prosent til 26 prosent. Nå ser det ut til at vi får regjeringsskifte og bytta ut Erna Solberg med Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet går likevel mot et av sine dårligste valg på lenge.

– Jeg vil ikke kommentere dette før vi har sett alle tallene i morgen, sier Johansen.

De ferske tallene mandag kveld viste at Arbeiderpartiet fikk 21.8 prosent i Oslo. Som eneste av de rødgrønne partiene går de tilbake etter stortingsvalget i 2017. Med 21.8 prosent betyr det at femtekandidat Frode Jacobsens stortingsplass står i fare

Mandag morgen har partiet gått frem til 23 prosents oppslutning. Det kommer frem på Valgdirektoratets nettsider. Der ligger det an til at Venstre kaprer Oslos utjevningsmandat.

– Det viktigste er å få regjeringsskifte også håper jeg selvfølgelig at Frode Jacobsen kommer inn. Vi får oppsummere valget senere, så er det bare å brette opp ermene, sier Johansen.

– Vil en ny regjering gjøre jobben din lettere?

– Ja, det er klart. Dette ser jeg veldig frem til.

– Hvordan vil Oslofolk merke regjeringsskiftet på kroppen?

– De kommer til å merke forskjellen. Vi vil ha en styrking av kommuneøkonomien, store løft på kollektivtrafikken og endringer i forskjeller. Det blir godt å ha partnere i regjeringen.

FØLG VÅR VALGSENDING HER:

OG HER KAN DU LESE ALT OM VALGET I OSLO: Alt om Stortingsvalget 2021

Kommentarer til denne saken