Lørdag kveld uttrykte Anne Haabeth Rygg, nyvalgt gruppeleder for Høyre i bystyret, bekymring over at Oslo kommune var sent ute med informasjon om de nye koronatiltakene i kommunen.

– Det er veldig urovekkende. Vi har sett hvordan viruset har spredd seg i Oslo den siste tiden. I en del bydeler har smittespredningen over tid ligget altfor høyt, sa Rygg til AO.

Avisa Oslos sak ble tema da forretningsutvalget i bystyret møttes mandag.

Der møtte byrådsleder Raymond Johansen for å orientere om koronasituasjonen i byen, etter at det ble innført en rekke strenge tiltak lørdag.

– Det er blitt jobbet på spreng gjennom helgen med å legge ut oppdatert informasjon på kommunens nettsider. Jeg så at Høyres gruppeleder var ute i Avisa Oslo lørdag kveld med bekymring for at det ikke lå ute informasjon på flere språk. Jeg deler den bekymringen, sa Johansen fra hjemmekontoret i biblioteket i leiligheten på St. Hanshaugen.

Oppdaterte oversettelser

Han ba også om forståelse for at det kan ta litt tid å få ut den oversatte informasjonen når regjeringen iverksetter en rekke tiltak på kort varsel.

– I dette tilfellet ventet vi på oppdaterte oversettelser fra nasjonale helsemyndigheter på deres forskrift. Vi skal ha ut info raskt, men det er viktig at vi kommer ut med korrekt informasjon. Dette temaet er viktig, og er noe vi har stor oppmerksomhet rundt, sa Johansen.

For øyeblikket har kommunen i sin kunngjøring av de nye tiltakene lenket til Helsenorge.no, hvor informasjon også er tilgjengelig på engelsk, arabisk, somalisk, polsk, tyrkisk, pashto (brukes i Afghanistan og Pakistan) og amharisk (Etiopia og deler av Øst-Afrika).

Se møtet i opptak:

Utstrakt møtevirksomhet

Lørdag sendte byrådsavdeling for arbeid, integrering og sosiale tjenester ut informasjon til bydelene, innvandrerorganisasjonene og frivillige organisasjoner.

Søndag hadde byråd Rina Mariann Hansen og hennes stab et møte med sentrale organisasjoner for å få innspillet til hvilke behov de var.

– Er det noe pandemien har lært oss, er det hvor viktig det er å gode relasjoner og nettverk i mange ulike miljøer. Det er på grunn av dét gode arbeidet at vi på svært kort tid får rigget slike møter med organisasjoner, sa Johansen.

Byrådslederen informerte også om at koronatelefonen nå er bemannet slik at den kan informere på 21 språk.