Gå til sidens hovedinnhold

Rådhusklokkene skal spille «Til ungdommen» 22. juli – slik markerer Oslo dagen

Byrådet oppfordrer Oslo til å stoppe opp i noen minutter, mens rådhusklokkene slår et slag for hver person som mistet livet under terrorangrepene 22. juli.

– Det skjer mye rundt omkring i byen. Det blir 77 klokkeslag fra rådhusklokkene kl. 19.00, før de spiller «Til ungdommen». Bydelene kommer til å gjøre mye selv også, og Deichman skal ha en markering der de setter frem bøker som omhandler tematikken i sine bibliotek, sier kulturbyråd i Oslo Omar Samy Gamal.

I år er det 10 år siden 77 mennesker mistet livet i to terrorangrep utført 22. juli.

Åtte av disse ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor regjeringskvartalet i hovedstaden, mens ytterligere 69 personer ble drept på Utøya, der det ble avholdt sommerleir for medlemmer av AUF.

Les også

Slik markeres tiårsdagen for 22. juli

– Oslo ble også rammet, og veldig mange i Oslo kjenner noen som kjenner noen som mistet livet eller ble skadet. det er veldig viktig for oss å markere dette med den verdigheten det fortjener, sier kulturbyråden.


Til ungdommen

  • Dikt skrevet av Nordahl Grieg i 1936, tonesatt av Otto Mortensen i 1952
  • Ofte sunget på AUFs sommerleir
  • Sangen ble sunget flere ganger etter terrorangrepene 22. juli 2011. Mange assosierer sangen med Norges reaksjon på terrorangrepene.

Samtidig som byrådet planlegger den kommunale markeringen av dagen, er byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet – altså Samy Gamals byrådsavdeling – Oslos representanter i den nasjonale komiteen for planlegging av markeringen.

I Oslo vil det på ettermiddagen arrangeres en mottakelse i Oslo rådhus, før det nasjonale minnearrangementet i Oslo Spektrum for de berørte av hendelsene 22. juli, samt enkelte av Oslos lokalpolitikere. Dette er planlagt i samarbeid med den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.

Kommentarer til denne saken