Gå til sidens hovedinnhold

Promillekjører siktet for uaktsomt drap av Dhenujen Yogathas (13) anker avgjørelse om fengsling

Mener det ikke er grunnlag for å påberope vitnepåvirkning mot egen samboer.

Lørdag ble en mann i 30-årene varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll i fire uker. Familiefaren må dermed i utgangspunktet sitte i fengsel både på jul- og nyttårsaften.

Men avgjørelsen fra Oslo tingrett ble mandag anket.

– Påtalemyndigheten har påberopt at det er bevisforspillelsesfare overfor samboeren hans. Det mener vi er feil all den tid både han og henne har vært i avhør. Han har forklart seg om alle forhold som er til ulempe for ham også. Det er ingenting som tilsier at han skal kunne påvirke andre vitner via samboeren, sier siktedes forsvarer Harald Fjeldstad til Avisa Oslo.

LES OGSÅ: Frigir navnet på 13-åring som omkom etter påkjørsel

Mandag ble det holdt minnestund for den døde 13-åringen. kompisene omtalte ham som den snilleste av dem alle.

Innrømmer ruskjøring

Mannen i 30-årene er siktet for uaktsomt drap av Dhenujen Yogathas som ble 13 år. I tillegg er han siktet for flere overtredelser av veitrafikkloven, heriblant ruspåvirket kjøring. Han er også siktet for bruk av rusmidler etter kjøring når han forstod at det kunne bli politietterforskning.

Siktede har erkjent delvis straffskyld ved å erkjenne noe av det han er anklaget for. Men han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet for anklagene om uaktsomt drap selv om han erkjenner faktisk å ha kjørt på gutten i ruspåvirket tilstand.

LES OGSÅ: Fikk dødsbeskjed etter avhør: – Tragisk for avdødes familie. Det er det som går mest inn på ham

I fengslingskjennelsen fra lørdag kommer det frem at politiet ønsker å gå gjennom telefonen til den siktede familiefaren for å kartlege hans bevegelser før og etter drapshendelsen og rusinntaket i forbindelse med kjøringen.

Det går også frem at de ønsker å vite hvem han har hatt kontakt med.

Tidligere dom: Stakk av i narkorus

Dhenujen Yogathas (13) ble påkjørt ved 19-tiden forrige torsdag. Rundt klokken 23 kom politiet over en bil med tydelige skader. Familiefaren ble pågrepet i sitt eget hjem rundt midnatt.

Tidligere mandag omtalte Avisa Oslo at den siktede mannen tidligere er straffedømt for ruskjøring. Da stakk han også av med kameratens bil i narkorus etter en nyttårsfest.

Avisa Oslo har også fått bekreftet at mannen i 30-årene er under etterforskning i en annen sak som omhandler promillekjøring. Dette skal ha skjedd i begynnelsen av desember.

Kommentarer til denne saken