På Ulsrud og Bøler har det vært flere hendelser hvor pride-flagg er blitt stjålet og attpåtil forsøkt påtent. På Ulsrud videregående hadde noen forsøkt å ødelegge flaggsnora og tenne på pride-flagget som vaiet i skolegården. Det er nå flyttet til et vanskeligere tilgjengelig sted på skolen.

På totalt fire skoler har det vært hærverk mot flaggene, ifølge NRK.

I lokale Facebook-grupper forteller flere Bøler-beboere om at flagg er stjålet. Gruppemedlemmene deler nå tips og triks for å få fatt i nye flagg.

– Til dere som stjeler disse flaggene: For meg kunne dere like gjerne slått til meg med knyttneven i magen. Så opprørt og forbanna blir jeg, sier Jon Reidar Øyan til Avisa Oslo.

Han er leder for Homonettverket i Arbeiderpartiet, og sitter i bystyret. Øyans identitet er sterkt forbundet med regnbueflagget.

For meg er ikke regnbueflagget bare ett flagg. Det ER meg. Jeg føler en enorm glede hver gang jeg ser det vaie fra en balkong, fra en skole, fra et rådhus og jeg drømmer om at det en dag skal vaie i vinden foran Stortinget. Flagget symboliserer likeverd, inkludering, mangfold, respekt og solidaritet, og at akkurat her godtar vi ikke homohets. Diskriminering, undertrykking og mobbing skal aldri aksepteres. Fordi det handler om at alle er like mye verdt. Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner har krav på likebehandling i samfunnet, på arbeidsplassen, på skolen, i kirken og i moskeen, på fotballbanen, på fødestua og i mormors åttiårslag, som alle andre.

Han kommer til å engasjere seg så lenge det finnes mennesker som diskriminerer, stjeler flagg, slår eller hetser.

– Det finnes et eget sted i helvete for dere som stjeler regnbueflagg. Jeg tar det dypt personlig. Kampen fortsetter. sier Øyan.

Tidligere i uka var Øyan med på å heise regnbueflagget utenfor bydelshuset på Stovner, for aller første gang. Der skal det vaie fra 18. juni.

Årets Oslo Pride arrangeres fra 18. til 27. juni.