En rekke politipatruljer og Beredskapstroppen måtte i aksjon etter meldingen om skyting i Christian Michelsens gate på Torshov 28. juli i fjor.

Nå er tre menn i slutten av 30-årene satt under tiltale i forbindelse med episoden.

Påtalemyndigheten mener at de tre banet seg adgang til den aktuelle leiligheten, der en av dem – en 39 år gammel mann – var bevæpnet med en ladd kaliber 32 revolver.

Skutt i armen

Etter å ha tatt seg inn i leiligheten, skal de tiltalte ha kommandert de to personene som oppholdt seg der til å sette seg i sofaen, hvorpå de skal ha blitt truet med revolveren, en spiss blyant og en kniv.

39-åringen skal ha vist en video av en person som ble utsatt for vold og uttalt at «sånn skjer med dem som provoserer». Videre skal han ha truet med å kutte av fingrene på den ene mannen som var i leiligheten.

Det hele kulminerte med det påtalemyndigheten var et drapsforsøk, ved at 39-åringen skal ha skutt den ene mannen i armen med revolveren.

I tillegg er 39-åringen tiltalt for vold og trusler mot en annen mann ved en tidligere anledning.

– Ikke et drapsforsøk

Ifølge hans forsvarer, advokat Thor Bache-Wiig, erkjenner han ikke straffskyld for drapsforsøk.

– Uansett er det ulovlig befatning med skytevåpen, men det var ikke et drapsforsøk fra hans side, sier Bache-Wiig til Avisa Oslo.

Utover det ønsker han ikke å gå nærmere inn på hva hans klient har forklart om foranledningen til episoden på Torshov.

Ellen Holager Andenæs og Tale Hagtvedt er forsvarer for de øvrige tiltalte. Andenes har foreløpig ingen kommentar til saken, mens det ikke har lyktes for Avisa Oslo å få tak i Hagtvedt.

Det er satt av fem dager til rettssaken.