Svensken ble presentert på en pressekonferanse mandag ettermiddag og har signert en treårskontrakt. Han tar over etter Espen «Shampo» Knutsen, som trente laget den siste halvdelen av forrige sesong, etter at Kenneth Larsen fikk sparken i november 2021.

Andersson har stått uten jobb siden han fikk sparken i SHL-klubben Timrå i mars. Svensken hadde selv en lang aktiv karriere som målvakt. Han har vært trener i Sverige i mange sesonger og har også vært speider for NHL-laget Buffalo Sabres.

Vålerenga hadde en skuffende fjorårssesong ettersom de var regnet som en av favorittene før sesongen. Oslo-klubben endte på fjerdeplass i grunnserien og røk ut av NM-sluttspillet i kvartfinalen mot Storhamar.

Det var også en turbulent sesong for flere ledere i klubben, hvor først Larsen fikk sparken som hovedtrener i november 2021, før Jan Tore Kjær ikke ble gjenvalgt som styreleder i klubben i mars. Verken «Shampo» eller sportssjef Frikk Juell ville fortsette i Vålerenga etter forrige sesong.

VIF-legenden Brede Csiszar trakk seg dessuten som varamedlem i styret etter bare seks uker i rollen, og han gikk hardt ut i mediene mot måten moderklubben blir drevet på.

(©NTB)