Politiet jakter tre gjerningsmenn etter at Etterstad postkontor på Fyrstikktorget ble utsatt for væpnet ran lørdag formiddag. Ansatte ble truet med pistol og satt i håndjern, og deretter tvunget til å åpne en safe og gi fra seg et ukjent beløp. Politiet har frigitt bilder av gjerningsmennene de søker etter, samt en bil som de har brukt i forbindelse med ranet.

– Det ser ikke ut til at de tipsene vi har fått inn vil gjøre at vi finner disse tre.

Politiet har ikke fått konkrete tips om navngitte personer.

– Tipsene går mest på at folk har sett en person som ligner på en buss for eksempel. Vi trenger flere tips i saken, sier Kenneth Wilberg, seksjonsleder i Oslo politidistrikt.

Politiet ber om at tips sendes hit. Dersom publikum observere de tre gjerningsmennene ber de om at politiet varsles pr. telefon 02800.

Søndag jobber de videre med saken, og vil fortsette å samle inn informasjon fra videoovervåkningskameraer.

Tett oppfølging av de berørte er hovedfokuset nå, sier pressesjef i Posten Norge, Kenneth Tjønndal Pettersen, sier til Avisa Oslo søndag.

– Bedriftshelsetjenesten er også koblet på. De ansatte har ingen fysiske skader, sier pressesjefen.

Kort tid etter ranet beskrev innsatsleder på stedet Kjell Jan Kverme ranerne slik ovenfor AO:

  • En østeuropeisk mann, 175–180 centimeter høy. Skalla, tynn bart og grønn jakke. Lysebrun bukse og sort paraply. 50–55 år gammel.
  • Cirka 60 år, lys i huden, sort jakke. Han var dårlig til beins og halta, og hadde hvitt fippskjegg.
  • Raner nummer tre hadde politiet mindre detaljerte beskrivelser av, men han ble beskrevet som en mann iført mørke klær.