Gå til sidens hovedinnhold

Politisk drama i Oslo: Dette skjer i dag

Ordfører i Oslo Marianne Borgen bekrefter overfor Avisa Oslo at hun har satt av hele torsdag til å ha en-til-en-møter med bystyrets gruppeledere.

Etter at flertallet stilte seg bak mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg (MDG), og Raymond Johansen stilte kabinettsspørsmål, holder Marianne Borgen møter med bystyrets gruppeledere torsdag.

Borgen har uttalt at hun vil lytte til råd og innspill fra de ulike gruppelederne. Hvem gruppelederne peker på som byrådsleder, blir avgjørende for om dagens byråd fortsetter, men uten Lan Marie Berg, eller om Høyre får sjansen til å sondere om de har støtte til å overta for sittende byrådsleder Raymond Johansen.

– Jeg har tro på at vi skal finne en løsning snart, med støtte og tillit i bystyret. Viktig at vi får på plass et nytt byråd så fort som mulig, men vi må bruke tiden vi trenger, sa Marianne Borgen til Dagsnytt 18 onsdag ettermiddag.

Les også

Ekspert om veien videre: – En pussig situasjon

Høyt sannsynlig med rødgrønt bystyre

Alle de tre sittende partiene har uttalt at de er innstilte på å fortsette, med støtte fra Rødt, som ønsker seg et nytt rødgrønt byråd. Dermed er det høyst sannsynlig at dagens byråd med Ap, MDG og SV fortsetter med støtte fra Rødt:

– Jeg vil fortsatt støtte Raymond Johansen som byrådsleder. Vi har hatt tillit til Raymond Johansen som byrådsleder hele veien, sier Eivor Evenrud, Rødts gruppeleder i bystyret i Oslo, til NTB.

Høyre med Anne Haabeth Rygg i spissen, på sin side, utelukker ikke å gå inn i byrådet, melder VG:

– Jeg mener det er naturlig at ordfører nå går til det største partiet i bystyret, og spør om vi kan danne et nytt byråd, sier Anne Haabeth Rygg (H).

Samtidig ville et eventuelt borgerlig byråd vært avhengig av støtte fra MDG, som ikke har signalisert noe ønske om å bytte side.

Det første møtet starter klokka 08:30, og vil være med Arbeiderpartiets gruppeleder, Frode Jacobsen.

Les også

Dette betyr byrådets avgang for pandemihåndteringen fremover

Kommentarer til denne saken