På spørsmål om han kommer til å stille, har Johansen gjentatte ganger insistert på at han ikke er sikker.

Det samme sier kilder tett på Raymond Johansen. AO får oppgitt at der mange først ikke trodde byrådslederen mente alvor da Johansen sa at han var i tenkeboksen, begynte usikkerheten seg etter hvert å spre seg i partiet.

Da Arbeiderpartiet nylig samlet en rekke lokalpolitikere til en konferanse, fikk Johansens egen stabssjef, Eileen Fugelsnes, spørsmål om hva man eventuelt kan gjøre for å få Johansen til å stille.

Hun svarte spøkefullt at man kunne kontakte byrådslederen direkte og oppfordre ham til å ta gjenvalg.

Fristen går ut ved midnatt

Ved midnatt går fristen ut for å melde from til nominasjonskomiteen om hvorvidt man stiller seg til disposisjon eller ikke.

Denne fristen gjelder også for byrådsleder Raymond Johansen. Det bekrefter valgkomiteens leder Trine Lise Sundnes overfor Avisa Oslo. Den endelige lista over de som har stilt seg til disposisjon vil bli offentliggjort på mandag.

– Valgkomiteen skal ha møte klokka 17.00, så litt før det vil vi legge ut lista over de som har takket ja til å stille på liste, sier Sundnes.

Flere kilder Avisa Oslo har snakket med, sier de ville blitt overrasket om Raymond Johansen faktisk takker nei til gjenvalg. En av dem sier at det nå er mye mer som heller mot ja enn nei.

Taushet fra byrådene

Samtidig får Avisa Oslo vite at byrådslederen reelt sett har vært i tenkeboksen de siste ukene og månedene. Bakgrunnen for dette er at byrådslederstillingen er noe man må være fullt ut motivert for.

– Jeg må tenke gjennom mitt eget energinivå, hvor god jeg er. Jeg må være selvkritisk i en slik situasjon. Kirkegården er full av helt uunnværlige personer, har Johansen sagt til Avisa Oslo.

Byrådslederen har fredag ikke besvart Avisa Oslos spørsmål om han fortsetter også etter neste høsts valg. Næringsbyråd Victoria Marie Evensen har takket nei, mens byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen ikke vil kommentere da Avisa Oslo tar kontakt.

Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, Robert Steen, er på sin side ikke folkevalgt. Han sier imidlertid til Aftenposten at han er "motivert for fire nye år".

Viktige bystyrepolitikere tar gjenvalg

– Jeg har svart ja, sier gruppeleder Andreas Halse til Avisa Oslo.

Det samme gjelder nestleder i bystyregruppa, Line Oma.

– Det er fortsatt veldig mye jeg vil engasjere meg for, understreker hun overfor Avisa Oslo.

Varaordfører Abdullah Alsabeehg erklærte tidligere i høst at han også stiller til neste valg.

De sentrale bystyrepolitikerne Jon Reidar Øyan, Ubah Aden og Kafia Mohamud, fraksjonsledere (Mohamud er fungerende vikar for Oma) innen henholdsvis helse- og sosial, skole- og utdanning og samferdsels- og miljø, bekrefter det samme overfor Avisa Oslo.

Motiverte

Skole- og oppvekstpolitiker Aden sier at hun er sulten etter å gjøre Osloskolen bedre for alle – uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn – og at hun vil kjempe mot diskriminering og rasisme.

– Det skjer mye bra i Oslo. Men vi kan også bli enda bedre. Det vil jeg gjerne bidra til også de neste fire årene, understreker Øyan, som håper på en topp ti plassering.

– Å få jobbe med politikk på heltid etter pandemien, har vist at meg at det virkelig er verdt å sitte i bystyret, sier Mohamud.