Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne bør fjerne elsparkesyklene!

Hvorfor må man ikke ha ansvarsforsikring når man kjører elsparkesykkel?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sparkesykler forsurer miljøet i Oslo. Miljø er mer enn eksos.

Vi har vokst opp med at fortauet er for fotgjengere. At vi bør se opp for istapper og glatt is, og gå over gata kun når det er grønt lys. Det lærer vi barna.

Nylig leste jeg om personer på elsparkesykler som sjikanerer eldre folk med rullator og skader folk. Jeg ser for meg at elsparkesyklene vil føre til mye livsstilsskader og ulykker fremover dersom noe ikke gjøres.

Jeg har selv erfart at uhell kan skje på et blunk. Da jeg mottok en firehjuls elektrisk scooter fra Nav, ble jeg også bedt om å skaffe ansvarsforsikring i tilfelle jeg kom til å kjøre på noen. Når jeg kjører med den er jeg å betrakte som en fotgjenger. Jeg må kjøre på samme side som folk går og holde meg lengst inne mot kanten, både på fortau og der det ikke er fortau. Hvis det er mye folk, kjører jeg ikke fortere enn folk går.

Oslo har busser, trikker og T-baner på kryss og tvers. Det er på tide at politikere fjerner elsparkesykler. Fotgjengere, eldre, døve, blinde og slike som jeg, skal vel ikke måtte begynne å bruke hjelm og beskyttelsesutstyr for å bevege oss utendørs.

Kommentarer til denne saken