«Forrige uke mistet vi politihunden Q-tips», slik starter Nettpatruljen et rørende innlegg på Facebook om sin firbeinte venn.

Q-tips har hatt flere livreddende oppdrag, og har sporet opp mange kriminelle i løpet av sin tjeneste for politiet og samfunnet.

«Under kvikkleireraset i Gjerdrum var han én av de viktigste hundene Oslo stilte med der, og han gjorde flere funn i rasområdet», skriver politiet.

Flere oppdrag ble løst og oppklart på grunn av Q-tips' innsats.

«Hans sterke sider var mange, og han viste seg å være en hund som mestret alle kategorier en patruljehund i politiet skal».

Q-tips ble godkjent politihund av sin hundefører i 2016 og jobbet først i Romerike politidistrikt før han og fører begynte i Oslo i 2018.

Q-Tips huskes som en ekstremt lojal hund overfor sin fører, og har holdt henne trygg og beskyttet henne hver eneste dag på jobb.

«Han vil bli savnet, spesielt av sin fører, men også av hele Hundetjenesten i Oslo. Hans bidrag til samfunnet har vært uvurderlig, og han vil huskes på som hel ved og en tvers gjennom komplett tjenestehund», skriver politiet.