Tilsatt er også Jørgen Hyvang (49), Viljam Brodahl (27) og Nicole Myhrer (33). Hyvang er ansatt som avisas næringslivsjournalist, Brodahl er ansatt som sportsjournalist, mens Myhrer skal jobbe som såkalt breaking-reporter, altså rykkejournalist.

Kjenner hver krok i byen

– Da Stig Kolstads søknad tikket inn ble jeg umiddelbart spolt 30 år tilbake i tid. Stig begynte som breaking-journalist i VG i 1992. Jeg har knapt jobbet sammen med noen så rykkeglad som ham. Siden da har han fylt på med bøttevis med kompetanse fra vekterbransjen og politiet hvor han hele karrieren har jobbet mot det operasjonelle, i patrulje, på åsteder og nå sist som oppdragsleder. Stig kjenner hver krik og krok av byen etter å ha kjørt patrulje her i 12 år. Sist jeg kolliderte med Stig i jobbsammenheng var da han i minuttene etter bomben sprang 22. juli 2011 resolutt satte opp sperringer rundt regjeringskvartalet, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i Avisa Oslo.

Spisskompetanse på næringsliv

Jørgen Hyvang har de siste tre årene drevet informasjonsarbeid i regi av eget selskap. Før det har han jobbet som reporter i Dagsavisen, VG og Finansavisen.

– Det Jørgen kan mest om, er handels- og utelivsbransjen. Bransjer som sliter tungt i Oslo akkurat nå. I Jørgen har vi spisskompetanse på disse bransjene samtidig som han er en velrenommert finansjournalist. Jeg er veldig glad for at vi har Jørgens kompetanse på plass i redaksjonen, sier Storedal.

Ny sportsjournalist

Viljam Brodahl (26) som i dag er i vikariat i Aftenposten, skal jobbe med sport i utvidet forstand. I tillegg til å dekke de store fotballklubbene, og da spesielt Vålerenga, skal Avisa Oslo også rapportere om sportens infrastruktur.

– Jeg tenker da på sportsanlegg og fasiliteter for øvrig samt den sporten som svært mange driver med selv. Trening- og treningsbransjen ligger også inn under Viljams dekningsområde, sier Storedal.

Graveambisjoner

Nicole Myhrer (33) kommer fra NRK der hun har jobbet som nettjournalist og med planlegging av TV-sendinger. Hun har også bakgrunn fra Radio Nova der hun har vært både redaksjonsleder og fagsjef.

– Nicole er drillet til å jobbe i høyt tempo, hun har klare ambisjoner om å grave, har god kompetanse på lyd og vil supplere vår siste nytt-avdeling på en utmerket måte, sier Storedal.

Totalt skal Avisa Oslo ansette 35 redaksjonelle medarbeidere.