– Planen er at de ikke skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henrik Nicolaisen Kveine i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnene sitter i 12-tiden mandag fremdeles i arresten, men Kveine opplyser at de to vil bli løslatt.

Kveine utdyper overfor Avisa Oslo at vilkårene for å varetektsfengsle kvinnene ikke blir oppfylt. For å varetektsfengsle, må det enten være risiko for bevisforspillelse, rømningsfare eller gjentakelsesfare.

– Det er helt riktig avgjørelse. Jeg har tatt det som selvfølge at min klient skal løslates i dag, sier Ole Petter Drevdal, forsvarer til den kvinnelige passasjeren til AO.

Føreren av bilen er siktet for grov kroppsskade og ble pågrepet etter hendelsen lørdag ettermiddag.

Siktet for grov kroppsskade

På søndag opplyste politiet at passasjeren i bilen var pågrepet. De har begge sittet i arrest inntil mandag ettermiddag.

Forsvarer til den kvinnelige passasjeren ønsker foreløpig ikke å kommentere hvordan hans klient vil forklare påkjørselen.

NRK skriver at de ikke har fått kontakt med sjåførens forsvarer Nils Christian Nordhus. Advokatkontoret sier til NRK at forsvareren ikke kommer til å svare på noen spørsmål fra pressen.

Det var lørdag at bilen med de to kvinnene kjørte inn i en bil på E6 der blant andre Sian-leder Lars Thorsen satt. Kvinnen som kjørte bilen, er siktet for grov kroppsskade, mens kvinnen som satt i passasjersetet, er siktet for medvirkning til dette.

De to forklarte seg på stedet etter hendelsen lørdag, men har ikke vært i avhør etter dette.

– Vi håper å få avhørt dem i dag. Utover det må vi avhøre andre personer som kan sitte på informasjon. Vi gjennomgår også beslag av telefon og videoer, sier Kveine til AO.

Hevdet påkjørselen skjedde i selvforsvar

Hendelsen skjedde kort tid etter at Sian-medlemmer tente på en koran i et veikryss på Mortensrud i Oslo.

Politiet sa søndag at kvinnene selv hevdet at påkjørselen skjedde i selvforsvar, men Kveine vil si hvordan kvinnene begrunner dette.

– Jeg kan ikke gå inn på innholdet i eventuelle forklaringer de har til politiet, sier han.

Han sier at de fremdeles ikke utelukker at siktelsen mot kvinnene kan bli utvidet.

Kveine vil ikke si noe om hvorvidt kvinnene er kjent for politiet fra tidligere, hvor gamle de er eller hvorvidt de er norske statsborgere.