Gå til sidens hovedinnhold

Politiet til Avisa Oslo: - Vi har pågrepet gjerningspersonen

Politiet bekrefter til Avisa Oslo at gjerningsmannen er pågrepet. Samtidig bekrefter de at skuddene ble avfyrt inne på T-banen.

– Dere pågrep en mann nå. Er det en gjerningsperson?

– Det er gjerningspersonen. Alle opplysningene vi har innhentet tyder på at det er en gjerningsperson, og vi har nå pågrepet han. Vi er fortsatt på stedet og vi er tidlig i etterforskningen. Vi utelukker ikke flere pågripelser, men per nå tror vi at vi har tatt rett mann, og at han handlet alene, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo.

Politiet bekrefter samtidig at skuddene ble avfyrt inne på T-banen. Det tilsier vitneopplysninger og andre opplysninger.

Det er usikkert hva som var foranledningen til hendelsen. Den pågrepne er i midten av 30-årene, de to formene er mellom 18–20 år. De er usikkert hvorvidt gjerningspersonene og ofrene kjenner til hverandre fra før.

Etterforsker bredt

Politiet jobber nå med store styrker for å komme nærmere bakenforliggende og hva som kan ha vært opptakten til skytingen.

– Vi jobber bredt. Vi er nå tidlig i etterforskningen. Vi innhenter alle opplysninger vi kan få. Ut ifra det så er det vanskelig å si noe mer konkret, sier Gulbrandsen.

– Hvor alvorlig er skadene på ofrene?

– Vi anser det som alvorlig. De ivaretas av helse per nå. De er sendt til sykehus, sier Gulbrandsen.

LES MER OM HENDELSEN HER:

Les også

Da de hørte skuddene, løp de til. Slik var de dramatiske minuttene

Bildeserie

SE BILDENE: Slik var den dramatiske jakten

Les også

NÅ: Politiet pågriper gjerningspersonen

Kommentarer til denne saken