Gå til sidens hovedinnhold

Politiet svarer etter treningssenter-rabalderet: – Vi forstår at det kan oppleves som ubehagelig

Politiet forsvarer sin praksis om å kontrollere mulige brudd på smittevernreglene, etter den kraftige reaksjonen fra kampsportsenteret Frontline Muay Thai.

– Vi forstår at det kan oppleves som ubehagelig å bli gjenstand for kontroll. Men politiet kan likevel ikke unnvære å følge opp tips og meldinger om brudd på smittevernbestemmelsene, svarer seksjonsleder Rune Skarnes på e-post.

Bakgrunnen er de sterke reaksjonene på kampsportsenteret til Chris Nilsen på Valle Hovin. Lørdag troppet politiet opp på treningssenteret og krevde å se legeerklæringene til folk som trente.

Flere reagerte på politiets opptreden som ble beskrevet som ufine, uhøflige og aggressive. Medlemmer skal ha blitt redde og stresset.

Les også

Her tropper politiet opp på treningssenteret til Chris: – Jævlig ubehagelig

– Må tilegne seg opplysninger

– Politiet må på en eller annen måte tilegne seg opplysninger som bekrefter at noen lovlig kan avvike fra hovedregel. Det må derfor innhentes dokumentasjon ved en kontroll på lik linje med alle som kjører bil må forevise førerkort om de blir stoppet for kontroll, svarer Rune Skarnes.

Han fortsetter:

– På det aktuelle oppdraget som var meldt inn, var det patruljens oppdrag å finne ut om det var lovlig aktivitet i henhold til unntak om rehabilitering.

Seksjonslederen opplyser om at det ikke foreligger anmeldelser i saken.

Kan klage til politiet

Han legger til at politiet gjerne imøteser klager på sin opptreden per e-post, slik at saken blir grundig belyst og ettergått.

Klage sendes i så fall til post.oslo@politiet.no

– Politiet trekker erfaring av klager som kommer inn til oss, svarer han.

Politiets tilsvar kommer mandag ettermiddag, etter at Avisa Oslo gjennom helga forsøkte å få kommentarer til saken.

Forsvarer oppfølgingen

Selv om oppdraget på treningssenteret skapte sterke reaksjoner, forsvarer politiet nødvendigheten av å prioritere tips om mulige brudd på smittevernregler.

– I den siste tiden har derfor patruljer blitt sendt på en rekke meldinger om mulige brudd på bestemmelsene. De aller fleste forhold blir avklart uten at noen brudd blir avdekket. Samtidig rapporterer vi også relativt ofte om brudd og forhold som blir anmeldt. Mange av bruddene som avdekkes skjer ofte i sammenheng med klager på støy/festbråk, svarer seksjonslederen.

Kommentarer til denne saken