Rundt 150 personer utgjorde det de selv kalte et «alternativt 17. mai-tog». Toget var en protest mot koronarestriksjonene og mange av deltakerne har tidligere deltatt i flere av koronademonstrasjonene som er gjennomført i Oslo den siste tiden. Charter-Svein var blant deltakerne i toget, ifølge VG.

Da Avisa Oslo tok kontakt med Charter-Svein for å høre mer om hvorfor han deltok i toget, svarte han at de ønsket å feire både friheten og 17. mai:

– Toget var veldig vellykket. Vi feiret friheten og grunnlovsdagen som vi føler har blitt tatt fra oss!

– Enkelte vil kanskje tenke du deltok for å provosere - stemmer dette?

– Det er da ikke provoserende å gå i tog på 17. mai! At vi har helt ubegripelige restriksjoner får andre ta ansvar for!

Ble stoppet av politiet

På vei mot slottet i Oslo ble de stoppet av politiet, ettersom det allerede pågikk et annet arrangement der. Det forteller operasjonsleder i politiet, Tor Gulbrandsen, til Avisa Oslo.

– Det var et arrangement som var meldt inn til oss på forhånd. De utgjorde et tog som var rundt 150 personer på det meste, og på et tidspunkt beveget de seg opp mot slottsplassen på Karl Johan. Der foregikk det et annet arrangement hvor kongefamilien var, og for at det arrangementet ikke skulle bli forstyrret av det alternative toget, fikk de en klar beskjed om å snu.

– Hva gikk beskjeden ut på?

– Vi ga de en tydelig beskjed om at de måtte snu, og de fulgte politiet melding om at de ikke fikk komme inn på slottsplassen. Selve arrangementet gikk rolig for seg, men vi ønsket ikke at de skulle forstyrre arrangementet på slottet.

Operasjonslederen sier videre at politiet har dokumentert togets oppførsel og adferd, og at det kan komme reaksjoner i etterkant.

– Vi har dokumentert togets størrelse og adferden til de i toget gjennom bilder. Den dokumentasjonen vil vi gå igjennom og vurdere om det kan være brudd på noen regler, for eksempel smittevernreglene, og da vil det komme en reaksjon fra oss, sier Gulbrandsen til Avisa Oslo.