Det var full fest i Oslos gater natt til søndag. Resultatet ble i underkant av 200 loggførte oppdrag for politiet og to alvorlige voldshendelser.

Politiinspektør Egil Jørgen Brekke møtte pressen utenfor politihuset på Grønland søndag morgen. Da sammenlignet han gjenåpningen med nyttårsaften og 17. mai.

– Det har vært noe mer hektisk enn normalt, men ikke mer enn det er nyttårsaften eller 17. mai. Noe færre enn det vi har en normal nyttårsaften, sa han om antallet hendelser.

Han opplyste at de fleste hendelser de rykket ut på i løpet av natten skjedde innenfor Ring 1.

– Vi har hatt fokus på tilstedeværelse i de mest sentrale områdene og ved utesteder der vi vet av erfaring at det kan skje hendelser.

To alvorlige hendelser

Politiet hadde kalt inn til pressetreff etter de voldsomme festene som preget hovedstaden natt til søndag. Ordensforstyrrelser, vold og knivstikking var noe av det politiet hadde å jobbe med i løpet av natten.

Det har vært to alvorlige hendelser natt til søndag, en knivstikking ved Steen og Strøm og en voldshendelse ved Stortorvet. Brekke kunne fortelle at det ikke er pågrepet noen personer etter disse to hendelsene.

– De to hendelsene tar politiet selvfølgelig alvorlig, men de er ikke noe mer alvorlig enn det vi har på en normal helg. Skadeomfanget er foreløpig begrenset i begge sakene, sier Brekke til Avisa Oslo.

Han utdyper at det ikke har vært noen andre alvorlige hendelser enn de to nevnte.

Ny normal?

På spørsmål fra Avisa Oslo om dette er den nye normalen når landet og byen er gjenåpnet sier Brekke at

– Det får vi se på. Vi vil følge utviklingen fremover også er det slik at vi har hatt roligere helger i lang tid, og vi forventer at det vil være en økning fremover sammenlignet med hvordan det har vært. Men det vil være hensiktsmessig for oss at det roer seg noe og går tilbake til hvordan det var før pandemien, sa han.

Brekke opplyste at nattens fester roet seg rundt klokken fem søndag morgen og har vært forholdsvis rolig etter det.