Foreløpig er to personer pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, etter at en mann (22) ble skutt i parkeringshuset ved Oslo Konserthus i Munkedamsveien natt til lørdag.

Den ene siktede, en 23 år gammel mann, ble mandag varetektsfengslet i fire uker. Den andre siktede ble tirsdag løslatt etter avhør, men har fremdeles status som siktet.

Begge nekter straffskyld, har deres forsvarere tidligere opplyst.

– Min klient og den skadde er i samme omgangskrets, men de har ingenting uoppgjort, sa advokat Omar Tashakori, forsvarer for 23-åringen, i forbindelse med fengslingsmøtet mandag.

Straffedømt syv ganger

Politiet ønsker ikke å kommentere hvilken rolle de mener at mennene skal ha hatt i forbindelse med skytingen. Samtidig legger de ikke skjul på at de mener at flere personer har medvirket til hendelsen.

– Vi mener at det er flere som står bak, sier politiadvokat Christian Hatlo til Avisa Oslo.

Både 23-åringen som sitter i varetekt og fornærmede er godt kjente for politiet fra tidligere. Den siktede mannen er blant annet dømt for flere ran, bilbrukstyveri og narkotikalovbrudd.

Fornærmede er på sin side straffedømt syv ganger tidligere – første gang da han var 15 år gammel. Den siste dommen han var fra februar i år, da han fikk han syv måneders fengsel for blant annet å ha hatt en ladd revolver og en halvladd pistol på offentlig sted.

De to våpnene var stjålet, og revolveren var ifølge retten benyttet i et drapsforsøk begått av personer i samme krets som mannen.

Flere konfrontasjoner

Den fornærmede 22-åringen har bånd til Oslo sør, der det har vært flere voldelige konfrontasjoner mellom ulike kriminelt belastede grupperinger de siste årene – også skyteepisoder.

Enn så lenge holder imidlertid politiet alle muligheter åpne for hva som skal ligge bak skytingen i Vika:

– Per nå har vi ikke låst oss til noen bestemt konflikt eller miljø, men det er mange konflikter som er på blokka som mulig bakgrunn for skytingen. Det er altfor tidlig å si noe nærmere om det, sier Christian Hatlo.

– Leter politiet etter konkrete personer?

– Både og, men per nå er det ingen flere som er siktet. Den riktige betegnelsen er at vi har navn på blokka, som vi jobber aktivt med, svarer Hatlo og legger til:

– Vi jobber for flere pågripelser.

Fornærmedes helsetilstand har i tillegg vært slik at det har vært mulig for politiet å avhøre ham. Hatlo vil imidlertid ikke gå inn på hva han har forklart.

– Har mye informasjon

Skyteepisoden skal ha skjedd i tilknytning en bil i parkeringshuset ved Oslo Konserthus. Politiet har blant annet sikret seg bilen for tekniske undersøkelser.

Utover det er Hatlo tilbakeholden med å kommentere eventuelle beslag og tekniske spor i saken.

– Vi har sikret masse bevis, men jeg kan ikke gå inn på hva det er. Det er ting vi skal konfrontere siktede – og forhåpentligvis flere personer – med i avhør. Det jeg kan si er at politiet innledningsvis har mye informasjon, sier politiadvokaten.

Det er en rekke overvåkingskameraer i området rundt konserthuset. Hvorvidt noen av dem har fanget opp selve skytingen, vil ikke Hatlo kommentere.

– Men en naturlig del av politiets jobb er å innhente alt av overvåkingsvideo fra området, sier han.