Gå til sidens hovedinnhold

Politiet om Trosterud-skytingen: – Vi har konkrete opplysninger vi jobber med

Mannen i 50-årene som er siktet for Trosterud-skytingen, er nær ved å sjekkes ut av saken. Samtidig håper politiet på et snarlig gjennombrudd i etterforskningen.

– Etterforskningen pågår ennå for fullt. Håpet er at det skal gi resultater snart, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Avisa Oslo.

Natt til onsdag er det to uker siden to unge menn ble skutt og alvorlig skadet i et boligstrøk på Trosterud. Forrige tirsdag ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet i saken, før han ble løslatt torsdag.

Rent formelt har mannen ennå status som siktet, men mistankegrunnlaget mot ham er svekket, opplyser Metlid.

– Alle undersøkelser vi har gjort peker ham i retning ut av saken, men i og med at vi er midt i en etterforskning, er det ikke foretatt noen endelig konklusjon, sier hun.

Les også

Siktede i Trosterud-saken løslates

«Konkrete opplysninger»

I helgen har politiet vært til stede med ekstra mannskap på Trosterud. Både for å trygge nabolaget, men også samle informasjon som kan peke dem i retning av skytteren.

– Vi har mer patruljering i området, men vi har også personell ute for å snakke med folk. Det vil vi fortsette med fremover, sier Metlid.

Selv om det altså ikke har vært noen utvikling i saken, sitter politiet på det Metlid omtaler som «konkrete opplysninger».

– Det jobber vi med.

– Betyr det at dere har konkrete opplysninger om en konkret gjerningsperson?

– Det vil jeg ikke svare på, sier Metlid.

Les også

På to uker har fem personer blitt skutt i Oslo: – Vi forstår at det skaper uro

Sittet i lange avhør

Metlid understreker at politiet ennå er interessert i tips eller andre opplysninger i saken.

– Det er viktig for oss å gjenta dette budskapet: Har du opplysninger eller dersom du vet noe, ta kontakt med politiet. Dette er en sak som skaper uro og som mange blir redde av. Da blir det igjen mye spekulasjoner, men det viktige er at denne informasjonen kommer til oss, sier hun.

Hun ønsker ikke å gå inn på hva mannen som har status som siktet, har forklart i avhør – eller om han hadde informasjon som har bidratt til politiets etterforskning.

– Jeg vil ikke kommentere hva han har forklart. Han har sittet i lange avhør, og vi har ettergått og undersøkt hans forklaring. Alt gikk i retning av at mistanken mot ham ble svekket og han ble løslatt, sier Metlid avslutningsvis.

Les også

Justisminister Mæland om Oslo-skytingene: – Sånn vil vi ikke ha det

Kommentarer til denne saken