På søndag er det ventet at så mange som 60.000 mennesker trekker til Bjerke travbane for se det tyske metallbandet Rammstein.

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for arrangementet – og ikke bare på grunn av lydnivået i en bydel som til vanlig har 35.000 innbyggere.

Trafikale begrensninger

Ruter er blant dem som har vært skeptiske. I utgangspunktet advarte de mot konserten.

– Ruters utgangspunkt har vært å anbefale at det ikke gjennomføres et så stort arrangement på Bjerke travbane. Dette fordi det ikke er infrastruktur i området for å ta imot så store publikumsmengder, sier Øystein Dahl Johansen, pressekontakt i Ruter.

Politiet anser også publikumstransport som den potensielt største utfordringen.

Vår største bekymring akkurat nå er etter konserten, i og med at det er 60.000 mennesker der. Det er ikke sikkert alle klarer å få tak i offentlig kommunikasjon, og at noen faktisk må gå hjem. Det er tross alt ganske mange som skal fra et sted til et annet på samme tid, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

På grunn av den høye ansamlingen av folk, vil det bli trafikale begrensninger i området. Refstadveien blir sperret fra klokka 22 til 02. Riksvei 4 ved Årvollkrysset vil bli stengt for av- og påkjøring mellom klokka 21 og 05. Politiet opplyser om at det vil være begrenset med parkering i området, og de anbefaler buss eller T-bane.

Vi håper det går bra og at folk smører seg med tålmodighet, legger han til.


Redusert fremkommelighet

Politiet skriver også en i e-post til Avisa Oslo at folk heller ikke kan forvente å kjøre bil/taxi helt frem til arenaen, heller ikke for å bli satt av eller hentet.

«Arrangør har satt opp shuttlebusser som går ned til sentrum, i tillegg vil det bli økt kapasitet på T-banen. Naboer og øvrige trafikanter vil oppleve noen redusert fremkommelighet i en periode, spesielt rundt avslutning av konserten», skriver politiet videre.

Samarbeider godt

Stokkli sier de har en innsatsleder og en del andre ressurser dedikert til konserten.

Det er et tilstrekkelig antall patruljer, som skal være der og sørge for at konserten går rolig og fint for seg.

Han legger til at de har et samarbeid med arrangør. De vil også være i kontakt med Ruter og Unibuss.

Politiet ble tidlig informert om konserten og har siden nyåret hatt jevnlige møter med sikkerhetsansvarlig og andre aktører som ambulansetjenesten, brannvesenet og Unibuss, som skal frakte publikummere til og fra konserten.

De presiserer at «både arrangør og firmaansvarlig for sikkerhet er store aktører som vi har samhandlet med ved en rekke ulike anledninger tidligere, med godt resultat.»

Folk er de i beste hender, forsikrer Stokkli.

Vi har vært i kontakt med sikkerhetsansvarlig Jørgen Aas, som henviser til arrangør All Things Live. De har ikke svart på Avisa Oslos henvendelser lørdag kveld.

Les også

En scene brolagt med sex, vold og provokasjon