Gå til sidens hovedinnhold

Politiet øker patruljeringen etter ran av barn og unge i Oslo

Etter en helg med flere ran begått av og mot unge personer, vil politiet nå øke tilstedeværelsen.

Det skriver NRK onsdag kveld.

– Vi gjør alt vi kan, både natteravner, kommuner og politiet for å forhindre at barn skal bli utsatt for dette, sier politiinspektør Rune Swahn i Oslo politidistrikt til NRK.

Flere ran begått av barn mot andre barn begås på høsten, og politiet øker derfor patruljeringen i disse månedene.

– Nå øker vi patruljeringen ytterligere med både sivilt politi og uniformert politi langs T-banenettet og på steder der vår etteretning forteller oss at det er størst sannsynlighet for at nye forhold kan skje, sier Swahn.

Unge involverte

Den siste uken har det blitt rapportert om et høyt antall ran og tyverihendelser, hvor mindreårige er involvert. Minst ti barn og unge ble fraranet verdisaker. Flere av ranene skjedde i tilknytning til t-baner på vestkanten.

I følge NRK, har ikke politiet et samlet tall på hvor mange som er mistenkt etter ranene, men flere av de identifiserte gjerningspersonene er i alderen fra 15 til 17 år.

Mandag snakket Avisa Oslo med en fortvilet mor, etter at hennes 18 år gamle sønn var blitt ranet på vei fra butikken:

– Jeg tror mange føler seg utrygge. Det er jo ydmykende å oppleve noe sånt. Samtidig tror jeg at ransmennene skal være forsiktige. Plutselig kødder de med feil folk, sier moren til fornærmede 18-åringen.

Les også

Sønnen ble ranet på vei fra butikken: – Noe er riv ruskende galt

Flere ran av barn og unge

Dette er noe av ranene og ransforsøkene som skjedde helgen 17.09-19.09:

  • Klokken 21.08 fredag kveld fikk politiet melding om et ran på Korsvoll, nord i Oslo. Da skal en ung person ha blitt dyttet, sparket og fratatt personlige eiendeler av maskerte personer.
  • Like etter klokken 23.30 lørdag kveld skal en person ha blitt ranet ved Borgen T-banestasjon, som ligger mellom Majorstuen og Smestad. Ni personer er mistenkt for å ha deltatt i ranet. En av dem skal ha vært i besittelse av en softgun. Politiet setter hendelsen i sammenheng med et annet ran på Bekkestua T-banestasjon i Bærum tidligere samme kveld.
  • Klokken 17.06 søndag ettermiddag fikk politiet melding om en person som løp etter en annen med øks på Makrellbekken. Politiet rykket ut og fikk kontroll på fem personer – alle yngre enn 18 år. Det ble også funnet en øks. Det er imidlertid uklart om det dreier seg om et ran, eller en konflikt mellom to parter.
  • I 20-tiden søndag kveld skal en person ha blitt ranet for en pizza av fem personer i Toftes gate på Grünerløkka.

Kommentarer til denne saken