Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener offer ble banket til blods med hammer

Den siktede mannen i 20-årene nekter straffskyld.

Tirsdag omtalte Avisa Oslo den dramatiske politiaksjonen i Fagerheimsgata på Torshov. Offeret i saken ble sett blødende i ansiktet av tilfeldige forbipasserende vitner som varslet politiet.

Det ble rykket ut med store styrker og Beredskapstroppen, som er spesialtrent politi, rykket også ut. To personer ble pågrepet etter voldshendelsen og offeret ble fraktet til legevakten.De pågrepne er en mann og kvinne.

Avisa Oslo er gjort kjent med at det skal ha blitt funnet 100 gram amfetamin i leiligheten. Både mannen og kvinnen er siktet for befatning med narkotikaen. Mannen er i tillegg siktet for vold mot offeret, men nekter straffskyld og hevder det var selvforsvar.

Dømt flere ganger

Mannen er tidligere dømt flere ganger for vold og narkotika. I fjor ble han også pågrepet og varetektsfengslet to ganger av politiet siktet for andre narkotikasaker.

Torsdag ble han varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. I kjennelsen går det frem at politiet mener han har brukt en hammer til å banke offeret. Der heter det:

«Når det gjelder siktelsens post II, mener retten at det er sannsynlighetsovervekt for at XX har utøvd vold ved bruk av en hammer slik at fornærmede ble påført en skade. Retten vurderer videre at det mest sannsynlig ikke foreligger en nødvergesituasjon som kan føre til straffrihet (...).»

I kjennelsen går det også frem at et vitne så XX holde en hammer mens den offeret lå nede. Offeret har også forklart seg om vold med hammer.

Forsvarer: – Absurd

Mannen i 20-årene skal også ha forklart til politiet at den fornærmede trakk en kniv mot ham, og at den etterfølgende volden var selvforsvar, får Avisa Oslo opplyst. Men retten skal ikke ha festet lit til dette.

Avisa Oslo får også opplyst at den fornærmede skal ha forklart til politiet at volden skal ha vært motivert av hans mørke hudfarge. Saken etterforskes derfor av hatkrimgruppen i Oslo politidistrikt.

– Min klient nekter straffskyld for vold. Han har forklart seg detaljert om det som skjedde og at det var selvforsvar. For meg fremstår det også som absurd at dette etterforskes som hatkriminalitet, sier forsvarer Vidar Lind Iversen til Avisa Oslo.

Politiadvokat Marte Øverland Danielsen opplyste til Avisa Oslo rundt klokken 18.15 at hun har arbeidstid til klokken 16.00 og må kontaktes fredag fra klokken 08.00 for uttalelser ...

Kommentarer til denne saken