– Hvis du var på trikken hele eller deler av strekningen og gjorde observasjoner av – eller har bilder eller video av – den siktede i saken, ønsker politiet at du kontakter oss på vårt tipsmottak på Politiet.no: https://tips.politiet.no/web/, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet mener den siktede har tatt trikken til Tinghuset før skytingen. Trikk nummer 18 gikk fra Rikshospitalet natt til lørdag 25. juni klokken 00:55, og ankom Tinghuset rundt klokken 01:11. Det var her den siktede Zaniar Matapour (43) skjøt og drepte to personer og skadet 21.

De har frigitt et nytt bilde av gjerningsmannen ikledd gul skjorte, i tillegg til ruten til 18-trikken med alle stoppestedene fra Rikshospitalet til Tinghuset.

I en pressekonferanse mandag, redegjorde oslopolitiet for status i saken etter skytingen på London Pub og Per på Hjørnet 25. juni.

Leder for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, opplyser blant annet om at politiet nå har gjort over 250 avhør i saken.

– Vi er veldig opptatt av å komme i kontakt med alle som kan ha hatt en eller annen kontakt med siktede. Om det er på en bar, kafe eller i en moske eller på et treningssenter. Selv om kontakten har vært kort, ta kontakt med oss hvis du ikke allerede har gjort det. Dette er viktig for oss, sa Metlid på mandag.