Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Kriminelle gjorde opp på åpen gate – tilfeldig leilighet truffet av skudd

Kvinnen slapp uskadd fra det da et skudd slo inn i leiligheten hennes fra gaten utenfor. Politiet mener at skyteepisoden på Grünerløkka har røtter i en konflikt i kriminelle miljøer.

I 20.30-tiden lørdag 28. november i fjor: Flere personer havner i håndgemeng i Fossveien, der minst en person trekker et våpen. Det blir fyrt av to skudd, der ett av dem går gjennom vinduet og inn i leiligheten til en tilfeldig kvinne.

Kvinnen slipper unna uten fysiske skader, men episoden resulterer i et voldsomt politioppbud på Grünerløkka.

Det skal imidlertid gå et par uker før 22-åringen som er pekt ut som skytteren, blir pågrepet.

Ikke forklart seg i avhør

Mandag må 22-åringen og en annen mann, tiltalt for medvirkning, møte i Oslo tingrett. Ifølge tiltalen bar 22-åringen et ladd våpen den aktuelle lørdagskvelden, før han skal ha løsnet to skudd i Fossveien.

Selv nekter han for det.

– Han erkjenner ikke det han er tiltalt for. Han har vært på stedet, men har verken hatt våpen eller løsnet noe skudd, sier hans forsvarer, advokat Usama Ahmad.

Les også

18-åring siktet for Bjølsen-skyting: «Lav terskel for å utøve alvorlig vold»

Mannen soner i dag en annen dom i Ringerike fengsel. Han har ikke ønsket å forklare seg til politiet om skyteepisoden.

– Vil han forklare seg i retten?

– Det har han ikke tatt stilling til ennå, svarer Ahmad.

Nekter straffskyld

I tillegg er mannen tiltalt for besittelse av mindre mengder hasj ved tre ulike anledninger i september og november, samt besittelse av kniv.

Mannen som er tiltalt for medvirkning i form av oppbevaring av våpen i etterkant av skytingen, erkjenner heller ikke straffskyld. Det opplyser hans forsvarer, advokat Chamkor Singh Nagra.

– Konflikt i kriminelt miljø

Flere personer var til stede i Fossveien da skuddene falt. Politiet mener at skyteepisoden skjedde som en del av et oppgjør et kriminelt belastet miljø på Oslo øst, og at var helt tilfeldig at skuddet traff leiligheten.

– Det jeg kan si per nå er at skuddene ble løsnet ute på gaten, etter alt å dømme i forbindelse med en konflikt i et kriminelt miljø. Det er ikke noe som tilsier at skuddene var rettet mot den aktuelle leiligheten. Omstendighetene for øvrig vil bli belyst under hovedforhandlingen, sier politiadvokat Joacim Paulsen, aktor i saken.

Han kan videre opplyse at det ikke er tatt beslag i noe våpen som politiet mener å kunne knytte til skytingen.

Det er satt av fire dager til rettssaken mot de to mennene.

Les også

Her har 23-åringen akkurat skutt mot en forbipasserende bil: – Ville ikke bli tatt med buksa nede

Kommentarer til denne saken