Aksjonen er et samarbeid mellom Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) ved Kripos og Sørvest politidistrikt, skriver politiet i en pressemelding.

– En teknisk gruppe fra NC3 har jobbet målrettet over tid med å få tilgang til tjenestens infrastruktur. Dette har vi hatt siden desember, og vi har sikret informasjon som bilder, brukernavn, privatmeldinger, epostadresser, forumsposter og lignende, sier seksjonsleder Øystein Andreassen ved NC3.

Tusenvis av brukere har ifølge politiet trodd det var trygt å handle på forumet. Ifølge politiet er narkotikaforumet på det mørke nettet trolig landets største.

Bakgrunnen for aksjonen er en politietterforskning i Stavanger-området. Det ble tatt beslag i store mengder amfetamin, kokain, hasj og narkotiske tabletter i fjor sommer. I desember fikk politiet lov til å ransake på det aktuelle forumet.

– Vi har sikret informasjon om 6.000 unike brukere og epostadresser. Vi har også beslaglagt bilder og kommunikasjon, og dette blir jobbet videre med i etterforskningen, sier påtaleansvarlig Karen Mork i Sørvest politidistrikt.

Forumet skal ha minnet om en vanlig nettbutikk, der brukerne var anonyme og hadde tilgang på brukeromtaler og selgere.