En mann i 30-årene er siktet for drap på en mann i 30-årene ved Anker Apartment i Københavngata i Oslo.

Det skriver politiet i en pressemelding torsdag.

– Han ble pågrepet på bopel, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder ved etterforskningsseksjonen drap og drapsforsøk, til Avisa Oslo.

Siktede har hatt en relasjon til avdøde, og opplysninger i saken tilsier at gjerningspersonen og avdøde skal ha vært i konflikt med hverandre ifølge politiet.

Politiet fikk melding om at en mann var knivstukket på Rodeløkka rundt klokken 02.45 natt til onsdag. Da politiet kom til stedet var ambulansepersonell allerede i gang livreddende førstehjelp, men mannen døde senere av skadene på sykehus.

Han hadde blitt knivstukket i overkroppen.

– Kjent for politiet fra før

De to mennene er kjenninger av politiet, forteller Hansen.

– Både avdøde og siktede har historikk hos oss.

Ifølge Hansen var ingen av de to fastboende i studentboligene på Anker. På spørsmål om de hadde noen tilknytning til blokka, svarer hun følgende:

– Det er det vi jobber med å kartlegge. Omstendighetene rundt det og hvorfor avdøde var der. Det er litt for tidlig å si noe om.

Vil forsøke å avhøre siktede

– Det har vært snakk om video. Har dere siktede på opptak?

– Vi holder på med videoinnhenting og det er noe vi fortsatt gjør for å finne ut av bakgrunnen for hendelsen. Men jeg vil ikke gå inn på hva vi har video av nå, sier Hansen.

Hun vil heller ikke kommentere hvilke opplysninger som gjør at politiet mener at avdøde og siktede var i konflikt.

– Vi jobber med det med kartlegging og rundspørring for å finne mer ut av relasjonen og konflikten mellom dem. Det er det vi holder på med nå. Noe mer kan jeg ikke si hva det går i.

Politiet vil forsøke å avhøre den siktede 30-åringen i løpet av dagen. Han vil bli fremstilt for fengsling fredag.

Forsvareren til den siktede er Jan Christian Kvanvik. Han skriver i en sms til Avisa Oslo at han foreløpig ikke vil kommentere saken.

Åttende drapet i år

Knivstikkingen natt til onsdag føyer seg inn i en lang rekke alvorlige voldshendelser i Oslo i høst, i form av både knivstikkinger og skyteepisoder.

Det er også det åttende drapet i Oslo i år, som er høyeste antall drap i hovedstaden på seks år.