– Jeg kjører ut fra sykehuset nå og har vært i avhør med ham. Han er fattet, men skadd, sier advokat Thomas Klevenberg til VG.

To menn i 30- og 40-årene ble alvorlig, men ikke livstruende skadd i skyteepisoden, som skjedde ved Nationaltheatret i halv ett-tiden natt til søndag. Klevenberg er advokat for mannen i 30-årene.

– Jeg kan ikke kommentere detaljer i etterforskningen, den er i en innledende fase, sier han.

I løpet av søndagen ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk. Ytterligere to personer er siktet i saken. De er etterlyst nasjonalt og internasjonalt og er ikke pågrepet.

Young Guns-tilknytning

Etter det Avisa Oslo får opplyst er de fornærmede mennene tilknyttet Young Guns-miljøet – og har vært det gjennom flere år. En av dem ble i fjor sommer dømt til fengsel i forbindelse med en annen skyteepisode – en dom han senere anket.

– Flere detaljer om hva som har skjedd må vi komme tilbake til. Det er fortsatt for tidlig å konkludere når det gjelder bakgrunn og motiv, utover at det har vært en konflikt i forkant av selve skytingen, sier Metlid i pressemeldingen.

Ifølge NRK er flere av de som er siktet i saken tilknyttet MC-klubben Satudarah. Alle de involverte er kjente for politiet fra tidligere.

Mannen som ble pågrepet søndag nekter straffskyld, har hans forsvarer Marius Ihlebæk tidligere opplyst. Mannen er foreløpig ikke avhørt.

LES OGSÅ: