Lørdag formiddag ble ansatte truet med pistol og satt i håndjern, og deretter tvunget til å åpne en safe ved Etterstad postkontor. Ranerne fikk med seg et pengebeløp, men det skal ikke være snakk om en stor sum.

Siden har politiet jaktet tre ranere, og har vært interessert i å komme i kontakt med vitner som har sett dem i området.

Nå går det altså også ut med bilder av de tre gjerningsmennene de søker etter, samt en bil som de har brukt i forbindelse med ranet (se billedserie øverst i saken).

– Politiet setter tyveri av kjennemerker på et kjøretøy i Agmund Bolts vei i sammenheng med ranet. Bilen gjerningsmennene har benyttet har trolig dette skiltet på bilen, skriver seksjonsleder for etterforsking av organisert krim, Kenneth Wilberg i en e-post.

Politiet ber om at tips sendes hit. Dersom publikum observere de tre gjerningsmennene ber de om at politiet varsles pr. telefon 02800.

Politiet skriver videre at de ikke ønsker at publikum selv skal ta noe initiativ overfor de tre gjerningsmennene.

Bildeserie

SE BILDENE: Her jakter politiet gjerningsmennene

Store styrker

Lørdag formiddag kunne AO melde at politiet hatt satt i gang søk med store styrker med patruljer og helikopter etter de tre gjerningsmennene.

De var også da interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett dem i området, og innsatsleder på stedet Kjell Jan Kverme beskrev da ranerne slik ovenfor AO:

  • En østeuropeisk mann, 175–180 centimeter høy. Skalla, tynn bart og grønn jakke. Lysebrun bukse og sort paraply. 50–55 år gammel.
  • Cirka 60 år, lys i huden, sort jakke. Han var dårlig til beins og halta, og hadde hvitt fippskjegg.

  • Raner nummer tre hadde politiet mindre detaljerte beskrivelser av, men han ble beskrevet som en mann iført mørke klær.

– Vi vil få inn tips som vi kan følge opp. Beskrivelsen vi har gått ut med er ganske beskrivende. Vi håper at folk melder fra, om de har sett noe, sa Kenneth Wilberg til AO tidligere på dagen lørdag.

Ifølge pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen har ikke et postkontor vært ranet siden 2018.