Gå til sidens hovedinnhold

Politiet frykter at én ble skutt og skadet – seks er pågrepet etter skyting på Stovner

Politiet mener en person kan ha blitt skutt og skadet i en konflikt på Stovner. Det er funnet blodspor etter en angivelig skadd person. Seks unge menn er pågrepet og siktet i saken.

Noe angivelig skuddoffer er ikke funnet. Ingen har meldt seg til helsevesenet med skader som kan tilsi at vedkommende ble skutt i konflikten, som skjedde for få dager siden på Stovner.

Skuddene falt utendørs på offentlig sted, og politiet fant blodspor i en barnehage etter det som kan være en skadd person.

Ukjent

Samtlige seks siktede er siktet for grov omgang med skytevåpen, og samtlige nekter straffskyld etter den alvorlige siktelsen. Det utelukkes ikke at siktelsene kan bli endret til grov kroppsskade, men politiet vet ikke konkret om en person ble truffet av skudd. Etterforskningen pågår for fullt, men er karakterisert som «krevende».

Samtlige siktede ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud og samtlige må sitte i full isolasjon i hele fengslingsperioden. En av de siktede har anket fengslingskjennelsen til Borgarting lagmannsrett, de andre har tatt betenkningstid.

Alle ble pågrepet torsdag i forrige uke.

To av de siktede mennene, en mann på 20 år og en på 21 år, er i nær slekt med hverandre.

To er bare 19 år gamle, tre er 20 år gamle og én er 21 år gammel.

Retten mener det er stor fare for at de seks kan påvirke forklaringene til hverandre dersom de ikke sitter i full isolasjon.

Retten frykter at forklaringer kan lekke via medinnsatte i fengslene mennene sitter varetektsfengslet i. Derfor er det besluttet full isolasjon på samtlige.

Retten har vurdert sterkt de strenge restriksjonene mennene må sitte under, men er kommet til at det i denne alvorlige saken er helt nødvendig.

Les også

Dette skjedde i natt

Tekniske spor

Avisa Oslo kjenner til at politiet fant blodsporene i en barnehage, og at det ikke kan utelukkes at blodet stammer fra en person som ble skutt under konflikten. De unge mennene skal tilhøre samme miljø, men etter det AO får opplyst, er ikke konflikten og hendelsen gjengrelatert.

Ingen av de siktede erkjenner befatning med skytevåpen og heller ikke kjennskap til at noen skal være skadet.

Politiet har nå to uker på seg til å gjennomgå spor i saken, ikke minst mobilspor, og det utelukkes heller ikke at flere kan være involvert i hendelsen.

Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett er det også vitner politiet ikke har kontroll på, og det påpekes at det er stor bevisforspillelsesfare slik saken nå står.

Tynt grunnlag

–Jeg opplever at det er et tynt fengslingsgrunnlag mot min klient, sier advokat Per Bjørnar Hegelstad i advokatfirmaet Hasle til AO. Hegelstad er forsvarer for én av 20-åringene.

Hans klient tok betenkningstid da kjennelsen ble gjort kjent for ham fredag ettermiddag.

Advokat Marius Ihlebæk er forsvarer for en av de andre siktede. Ihlebæk sier til AO at han ikke kan kommentere saken da dokumentene i saken er klausulerte, men bekrefter at heller ikke hans klient erkjenner straffskyld i saken.

Anken for ene siktede 19-åringen skal behandles i Borgarting lagmannsrett, og det er ventet at det skjer meget hurtig denne uken.

Det lyktes ikke AO å få kommentarer fra Oslo-politiet sent søndag kveld.

Les også

Her står elbilen i full fyr: – Veldig skummelt

Les også

Da kvinne (59) ble pågrepet lørdag, var et langt, ulovlig norgesopphold over

Kommentarer til denne saken