Klokka 15.00 møtte politiet pressen for å oppdatere om siste nytt, etter at en 25 år gammel kvinne ble funnet drept i en leilighet på Hellerud tirsdag morgen.

Vi har i dag begjært siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav med medieforbud i to uker, innleder Enoksen.

– Siktede er siktet for drap natt til tirsdag 8. juni. Nøyaktig tidspunkt er for tidlig å si. Han er også siktet for drapsforsøk etter ulykken på E6 nordgående.

Til Avisa Oslo forteller politiadvokaten at siktede er siktet for drap med kniv. Utover det vil ikke Enoksen gå nærmere inn på drapsvåpen, annet enn at det er gjort en rekke beslag i saken.

«Gjort noe» mot en kvinne

Politiadvokaten opplyser om at politiet kom til ulykkesstedet på E6 klokka 06.20 tirsdag morgen.

– Der opplyser siktede at han har gjort noe mot en kvinne i Oslo. Politiet rykker så ut til adressen på Hellerud, og finner henne død i leiligheten ca. klokka 07.00, sier politiadvokaten på pressekonferansen.

Siktede har helt siden politiet kom på ulykkesstedet samarbeidet med politiet, forteller Enoksen.

– Han har vært i et langt avhør i går, og erkjent de faktiske forhold i drapssiktelsen. Han har fortalt at han ble så fortvilet at han satt seg i en bil og kjørte over i motgående kjørefelt for å avslutte det hele, før han svingte inn i den tilfeldige personbilen som kom i mot.

Ingen av de tre involverte har fått mer enn lettere skader etter kollisjonen, opplyser politiet.

Den siktede mannen har lovlig opphold i Norge, og har bodd her «en del år», forteller politiet.

Mannen er ikke kjent for politiet tidligere, og Enoksen bekrefter at det var en relasjon mellom siktede og avdøde, men sier at denne relasjonen ikke går langt tilbake i tid.

Avdekket drapet etter trafikkulykke

Politiet avdekket drapet etter at han hadde frontkollidert med en annen bil på E6, mellom Morskogen og Espa. Til Avisa Oslo forteller siktedes forsvarer Cathrine Grøndahl at dette skal ha vært et selvmordsforsøk.

Politiet har tidligere beskrevet at de fikk informasjon på ulykkesstedet på E6 som førte dem til en leilighet på Hellerud i Oslo. Der fant de en død kvinne som førte til at de startet full drapsetterforskning.

Mannen som er siktet for drapet, en rumensk mann i 20-årene, har erkjent de faktiske forholdene i saken.

– Siktede knyttet seg til drapshandlingen, samt kjøringen på E6. Han erkjenner de faktiske forhold. Han har per nå ikke tatt stiling til straffeskyld. Politiet kommer ikke til å kommentere innholdet i forklaringen til siktede, men kan bekrefte at han samarbeider med politiet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag morgen.

Selv om trafikkulykken ført ble håndtert av Øst politidistrikt, har Oslo politidistrikt overtatt også den saken. Mannen i 20-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha kjørt i feil kjøreretning på motorveien i 1,3 kilometer før han kolliderte inn i den andre bilen.