Lørdag 22. april ble Kalstua barnehage på Haugerud ødelagt i en brann.

Politiets innsatsleder Arve Røtterud på stedet sa lørdag kveld en av hypotesene de jobber med er at brannen kan være påsatt.

– Jeg vil ikke si her og nå at brannen er påsatt, men vi har opplysninger om at det skal ha befunnet seg en del ungdommer i nærheten. De ble observert på T-banesiden av bygningen et kvarters tid før brannen. Det er en av hypotesene vi jobber med, sier innsatslederen.

Nå etterlyser politiet vitner.

«Politiet vil ha din hjelp om du har vært i området og sett eller hørt noe», skriver politiets nettpatrulje i et innlegg på nabolagsgruppa til Haugerud på Facebook.

«Politiet sperret området da det var mye røyk som skapte dårlig sikt på veier i området. T-banen ble også stoppet en liten periode. Heldigvis var det ingen personer inni bygningen da det begynte å brenne, men bygningen er totalskadd», skriver de, og:

«Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og etterforsker etter flere mulige hypoteser. Et mulig scenario er at brannen kan være påsatt. Vi har hittil i etterforskningen ingen mistenkte i saken».

De ber så publikum om å «ta kontakt med politiet dersom du har opplysninger som hjelpe politiet i å oppklare saken».

Politiet har tidligere opplyst at de gjennomgår overvåkingsbilder fra bygninger i nærheten for å finne mulige mistenkte i saken.

Karlstua barnehage drives av Oslo kommune og har plass til 45 barn. Ingen personer oppholdt seg i barnehagen da brannen startet.

Det tok lang tid å slokke brannen, og søndagen etter ulmet det fortsatt i taket på bygningen.

  • LES MER OM BRANNEN HER:

Leter etter alternativer: – Ikke min beste natt