Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterlyser dette vitnet etter Skøyenåsen-skytingen

En mann kan ha filmet skytingen inne på t-banen på Skøyenåsen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med et mulig vitne i forbindelse med at to unge menn ble skutt på t-banen mellom Godlia og Skøyenåsen 15. august 2021 rundt klokken 20.15.

Det skriver politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Det aktuelle vitnet, som er en mann, oppholdt seg i dette tidsrommet på Godlia t-banestasjon på motsatt side i vestgående retning. Vedkommende kan ha filmet deler av hendelsesforløpet med mobiltelefon.

Mannen ikke er tilknyttet saken foruten å kunne besitte opptak av interesse for etterforskningen.

Les også

På to uker har fem personer blitt skutt i Oslo: – Vi forstår at det skaper uro

Filmet idet banen går forbi

– Vitnet har vært på t-banen i det banen har gått forbi, og har da filmet. Det kan se ut som om han observerer at det foregår en hendelse inne på t-banen og at han dermed forsøker å filme, sier politiadvokat Henrik Rådal til Avisa Oslo.

Rådal opplyser vi vet ikke hvem mannen er, og at de ønsker å komme i kontakt med ham. Han sier også at alle opplysninger i saken er av interesse for politiet.

Les også

Da de hørte skuddene, løp de til. Slik var de dramatiske minuttene

– Vi har sikret en del videoovervåkning i området, men jeg kan ikke gå i detalj på hvilke videoer vi har, sier Rådal.

Skytingen skjedde mens t-banen var i fart, og ofrene ble skutt mens de satt i enden av en vogn. Vitner på stedet hjalp ofrene, som ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Les også

Skal ha opptrådt truende 45 minutter før skytingen – derfor rykket ikke politiet ut

Dømt flere ganger

En drøy time senere ble en 34 år gammel mann pågrepet rett nedenfor Skøyenåsen t-banestasjon. Han er siktet for drapsforsøk, og sitter i varetekt. Det er ingen relasjon mellom siktede og de fornærmede, og politiet har uttalt at 18-åringene ser ut til å være tilfeldige ofre.

34-åringen er straffedømt en rekke ganger tidligere. Senest 26. januar i år ble han dømt til fengsel i ett år for flere voldstilfeller, trusler, skadeverk og forulemping av offentlig tjenestemann.

Da han skal ha løsnet skuddene på Skøyenåsen ventet han på å sone en dom fra januar.

Les også

T-baneskytter skal ha hatt to våpen – politiet finner bare ett

Siktede har fremdeles ikke latt seg avhøre, og Rådal sier til avisa at mannen ikke ønsker å forklare seg. Det er oppnevnt sakkyndige som skal avgjøre tilregneligheten hans.

– Vi har gjennomført mange sentrale vitneavhør, samt at en rekke tekniske bevis er inne til analyse. Vi jobber fremdeles for fullt med saken, sier Rådal.

– Men det siste våpenet er fremdeles ikke funnet?

– Nei. Det som formentlig skal være en svart pistol er fremdeles borte.

Les også

Har forklart seg om skuddene: – Skjedde i forbindelse med en slåsskamp

Kommentarer til denne saken