Mannen ble først innbrakt, så siktet, etter drapet i Brugata. En mann i slutten av 20-årene ble skutt og drept klokka 04.18, og politiet mener skytingen skjedde i et kriminelt miljø.

Han nekter straffskyld, ifølge advokat Inam Ghous Ali, skriver VG.

Den andre personen som ble innbrakt av politiet fra stedet, er et vitne, opplyser fungerende leder ved drapsseksjonen, Ingebjørg Hansen, til Avisa Oslo.

Ikke tilfeldig

– Avdøde er norsk statsborger i slutten av 20-årene. Avdøde er godt kjent for politiet og er tidligere domfelt for en rekke forhold. Han tilhørte et kriminelt miljø, sier Hansen.

Politiet jobber nå med tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

– Vi har innhentet flere videoer og gjennomgår nå disse, sier hun.

POLITIINSPEKTØR JAN EIRIK THOMASSEN SIER DETTE OM SKYTINGENE:

Ifølge Hansen kan ikke politiet utelukke at flere personer er involvert.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe eller vet noe om hendelsen.

Den siste uken har det vært to skyteepisoder som kan knyttes opp mot kriminelle miljøer i Oslo, bekrefter politiinspektør Jan Eirik Thomassen.

Politiinspektøren sier at politiet gjør alt de kan for at Oslo skal være en trygg by å ferdes og bo i.

Tidligere i uken ble en mann i 20-årene skutt på Furuset. Fornærmede ble hardt skadet, og kjørt til sykehus. Politiet har ikke pågrepet noen etter skyteepisoden på Furuset.

Ønsker at vitner tar kontakt

– Er det noen som har sett hørt eller på noen som helst måte vært involvert, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Ingebjørg Hansen.

– Frykter du at det kommer en hevnaksjon etter denne saken her?

– Vi jobber forebyggende slik at det ikke skal skje noe mer, og det er viktig å prate med personer ute som kjenner både den siktede og avdøde, sier hun.

LES MER: