Seksjonsleder ved etterforskningsseksjonen av organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Kenneth Wilberg, bekrefter overfor Avisa Oslo at politiet nå konsentrerer seg om én konkret bilmodell: En Nissan Note av mørk farge.

Politiet ønsker tips fra publikum dersom det er gjort observasjoner av en slik mørk Nissan Note i forkant eller etterkant av ranet på Helsfyr. Bilen forsvant fra Fyrstikktorget i ukjent retning etter ranet.

Stjal skilt

Bilen var påført stjålne kjennemerker da ranet ble begått rundt klokka 09.30 lørdag morgen. Skiltene var stjålet fra en annen type bil i Agmund Bolts vei på Teisen.

Politiet har foreløpig ikke kommet nærmere pågripelse av de tre gjerningsmennene som slo til mot to ansatte som var på arbeid på postkontoret lørdag morgen. De ble truet med pistol og påført håndjern.

Ranerne truet til seg adgang til en safe, men ransutbyttet skal være beskjedent.

Kenneth Wilberg sier til AO at politiet har sendt ut en rekke forespørsler til andre i jakten på den aktuelle Nissan-modellen.

Etter det AO forstår, dreier dette seg blant annet om bompasseringer fra ulike bomselskaper. I tillegg vil bilen være fotografert på svenskegrensen dersom den har tatt seg ut av landet. Håpet er at de nevnte forespørslene skal gi resultater i jakten på bilen – og ranerne.

Ønsker flere tips

Har du sett den aktuelle Nissan-en med de tre godt voksne ransmennene?

Tips kan ringes inn til politiet på 02800 eller gis skriftlig hit.

– Tipsene vi til nå har fått inn, har ikke medført pågripelser. Vi ønsker fortsatt tips fra publikum. Dersom de tre personene for eksempel har stoppet på en bensinstasjon og vært sammen, må de ha blitt lagt merke til, håper seksjonslederen.

Bildeserie

SE BILDENE: Her jakter politiet gjerningsmennene

Dette er gjerningsmennene politiet leter etter: