Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Begikk grovt tyveri få timer etter drapsforsøk i sentrum

Siktelsen mot 28-åringen som skal ha knivstukket en mann i Osterhaus' gate, er utvidet til å omfatte forsøk på grovt tyveri noen timer senere. Selv nekter han straffskyld.

Det fremkommer av en fengslingskjennelse som ble avsagt i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

Her begjærte politiet en 28 år gammel mann varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – en begjæring de har fått rettens medhold i.

Mannen er siktet for drapsforsøk etter at han skal ha knivstukket en mann i 40-årene i Osterhaus' gate søndag morgen. Siktelsen mot ham er nå utvidet til også å omfatte forsøk på grovt tyveri.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge politiadvokat Ingvild Myrold skjedde tyveriforsøket noen timer etter hendelsen i Osterhaus' gate, før 28-åringen til slutt ble pågrepet søndag kveld.

– Det grove tyveriet har ikke sammenheng med voldshendelsen. Det er gjennomført på en annen adresse i Oslo, sier Myrold.

Les også

Nabo til Avisa Oslo: – Jeg våknet til rop om hjelp

28-åringens forsvarer, advokat Ola Lunde, er tilbakeholden med å kommentere saken.

– Han erkjenner ikke straffskyld, men jeg ønsker ikke å utdype det noe mer, sier Lunde.

Politiet vet ennå ikke hvorfor knivstikkingen skal ha skjedd.

– Foreløpig er det for tidlig å si hva som kan være foranledningen til voldshendelsen. Det inngår i etterforskningen å undersøke hendelsesforløpet og hva som kan være motivet til handlingen, sier Myrold.

Ikke avhørt ennå

I fengslingskjennelsen fremkommer det at verken den siktede 28-åringen eller fornærmede har vært i avhør.

«Før siktede har forklart seg og blitt foreholdt sentrale bevis, vil han ha mulighet til å påvirke vitner og fjerne bevis», står det i kjennelsen.

Det er også tatt en rekke beslag i saken som må gjennomføres. Politiet utelukker heller ikke ytterligere beslag.

– Politiet har gjennomført flere etterforskningsskritt. Det er blant annet gjennomført åstedsundersøkelse, tekniske undersøkelser og flere vitneavhør. I de neste dagene vil politiet forsøke å gjennomføre avhør av siktede og fornærmede, sier Myrold.

Les også

Mann pågrepet – siktet for drapsforsøk

Sverd på T-banestasjon

Som Nettavisen og Avisa Oslo omtalte mandag, er den siktede mannen straffedømt en rekke ganger tidligere – blant annet for ran, tyveri og vold.

Den siste dommen er fra april 2014, hvor han ble dømt for tre tilfeller av trusler, to tyverier og ett tilfelle for brudd på pålegg om å møte til soning av fengselsdom, skriver Nettavisen.

I dommen går det frem at en kvinne, som var venn med den siktede mannen på tidspunktet, følte seg truet av 28-åringen. Hun forklarte i retten at mannen hadde sagt til henne på telefonen at han hadde et samuraisverd og at han skulle kutte henne i småbiter.

I retten forklarte hun også at 28-åringen kom inn på T-banestasjonen på Tøyen med et sverd i hånden.

Det endte med at mannen ble dømt til fengsel i 90 dager, 30 av dem betinget.

Les også

Person alvorlig skadd etter knivstikking: – Lå på gata og ropte om hjelp

Kommentarer til denne saken