Politiet melder om siste nytt etter at en mann døde med alvorlige skader på søndag. Mannen dukket opp på legevakta i Oslo lørdag formiddag med skadene. Politiet beskrev da at det framsto som alvorlige skader fra vold.

En annen mann ble pågrepet og avhørt på søndag, men ble løslatt samme dag.

– Bakgrunnen for løslatelsen er ny informasjon som gjør at hypotesen om at det ikke er noe straffbart som ligger bak dødsfallet er styrket. Siktelsen er imidlertid ikke frafalt. Det blir ikke gjort noe med siktelsen før ytterligere undersøkelser har funnet sted, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Han er siktet for grov kroppsskade. Politiet har tidligere gått ut med at fornærmede hadde alvorlige voldsskader, men utdyper ikke i pressemeldingen hvordan de vurderer skadene hans nå.

– Jeg har forståelse for at politiet trenger tid til å etterforske videre, men vil bli overrasket hvis siktelsen mot min klient blir opprettholdt. Jeg regner med at det relativt raskt vil bli avklart at siktelsen vil bli frafalt, sier hans forsvarer Heidi Ysen til Avisa Oslo mandag.

Basert på avhør

Politiadvokat Ida Fengsrud forteller til Avisa Oslo mandag ettermiddag at den nye informasjonen er basert på avhør sammenholdt med andre undersøkelser. Det gjelder også andre avhør enn den siktede. Politiet har ikke konkludert om det blir flere avhør.

– Hva kan ha skjedd med mannen hvis det ikke er snakk om grov vold fra den siktede?

– Så langt holder vi muligheten åpne for at det ikke har skjedd noe straffbart, sier Fengsrud.

Hun opplyser om at det er for tidlig til å gå ut med skadeomfang og dødsårsak. Politiet undersøker hendelsesforløpet nærmere.

Det er ikke kjent relasjon mellom den siktede og fornærmede per nå, men politiadvokaten forteller at de skal ha oppholdt seg i samme adresse før den avdøde kom til legevakten.

Videre vil politiet foreta ytterligere undersøkelser av beslag og utføre videre vitneavhør.

– Siktede har samarbeidet godt under etterforskingen og har gitt en grundig forklaring, skrev politiførstebetjent Lisbeth Aasheim Jansen til Avisa Oslo søndag kveld.

Søndag kveld svarte hun at politiet skal jobbe på mandag med å avdekke årsaken til fornærmedes død.

Avdøde og fornærmede er ikke norske statsborgere.

Den avdøde mannen skal være i 50-årene.