Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer foreldre: – Eldre gutter tar mindreårige med inn i skogen, og utsetter dem for seksuelle overgrep

Politiet advarer mot uønskede hendelser i helgen, hvor det forventes store ansamlinger av unge og mindreårige.

Politiet forventer store fester i Oslo i helgen, og er bekymret for at kombinasjonen unge mennesker og alkohol vil føre til uønskede konsekvenser.

– Det kan være alt fra at noen er overstadig beruset til bruk av narkotika, eller i verste fall ran. Vi har også erfart at det kan skje voldtekter, sa avsnittsleder ved Kriminalitetsforebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon, Johan Benitez, til Avisa Oslo for et par dager siden.

Nå kommer nettpatruljen med en klar oppfordring til foreldre.

Skrekkscenario

I et Facebook-innlegg fra nettpatruljen, tegner politiet et bilde av et skrekkscenario som har oppstått under store ansamlinger av berusede ungdommer og mindreårige ute:

– Det har oppstått voldtekt og seksuelle overgrep i sammenheng med disse sammenkomstene. Ungdommene opplyser om at det noen ganger kommer eldre gutter til stedene de er, som ikke drikker. Disse eldre guttene gir komplimenter til berusede mindreårige, tar dem med inn i skogen og utsetter dem for seksuelle overgrep, skriver politiet.

Politiet påpeker at man ikke kan være forsiktig nok i forkant av slike hendelser:

– Du tenker nok at dette ikke skjer din datter eller sønn, du forventer jo ikke at dette skjer dine nærmeste. Dessverre er realiteten at dette ikke er noe en forventer i forkant. Vi vet at når tenåringene blir beruset er de ikke like gode til å ta vare på seg selv, skriver de.

Les også

Over 1000 samlet på St. Hanshaugen lørdag kveld

Les også

Alan ble angrepet med macheter rett utenfor hjemmet: – Omringet meg som sultne ulver

Vit hvor barna dine er

Anne Katrin Storsveen er leder for nettpatruljen i Oslo. Hun forteller at foreldre ikke alltids har oversikt over barna sine:

– Vi har hatt flere fester hvor foreldre ikke har visst at barna har vært på disse festene. Foreldre bør engasjere seg og vite hvor barna deres er, og snakke med dem om rus og om viktigheten av å passe på hverandre i forkant, sier hun til Avisa Oslo.

Storsveen forteller at de går ut med oppfordringen for å unngå at hendelser de har sett skje skal gjenta seg:

– Vi ønsker ikke at det skal skje noe med ungdommene i byen vår. Det er eldre som tar kontakt med mindreårige, og når de mindreårige er rusa, blir de mer sårbare for denne kontakten.

Les også

Forventer store ungdomsfester til helgen – politiet har en sterk oppfordring til foreldre

Viktig med observante voksne

Oslo-politiet oppfordrer alle «foreldre og trygge voksne» til å følge godt med.

– Vit hvor barna er, og bidra gjerne med henting og tilstedeværelse. Snakk med ungdommene deres, og skap åpenhet slik at de kan ta opp eventuelle problemer. Bidra til gode holdninger, og sunn fornuft.

Denne helgen forventes det store ansamlinger av unge på steder som Frognerparken og Bygdøy. Avsnittsleder Benitez har tidligere uttalt at politiet, vektere og ansatte i ulike bydeler kommer til å være synlige i bybildet gjennom helgen.

– Politiet kommer til å patruljere parker og friområder i helgen, og vi ønsker å ta ansvar når det kommer til smittevernbestemmelser, og vi håper at innbyggerne fortsetter å ta eget ansvar. Vi vil reagere på klare brudd på begrensningene, sier Storsveen til Avisa Oslo.

Les også

Tidligere flyvertinne Mina (27) tok tre ukers kurs – startlønna er på cirka en halv million

Les også

Nå får den populære badeplassen splitter nye toaletter

Les også

Luksusvilla på Frogner selges for 40 millioner. Se de unike bildene fra 1966

Kommentarer til denne saken