Den vanlige åpningstiden på lørdager, er til og med klokken 16:00.

Slik har det vært i Oslo siden 1. september i 2020. Det var som følge av en lovendring på Stortinget som tillot polene å holde åpent en time lenger enn før.

Men!

Stenger tidligere

På lørdag – påskeaften – gjelder ikke dette. Polene stenger klokken 15:00.

– Det er et eget regelverk for de såkalte aftenene: påskeaften, pinseaften og nyttårsaften, forteller kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Det kan bety, dersom du glemmer deg bort, at du kommer til et stengt pol når du skal gjøre innkjøpet. Deretter holdes polene stengt på søndag og mandag.

– Det er litt tricky på lørdag at vi stenger en time tidligere enn vanlige lørdager. Det er sikkert noen som kommer til å glemme det og det er sikkert mange som ikke har fått det med seg. Det er forvirrende at det er sånn, erkjenner kommunikasjonssjefen.

Råd for å unngå kø

Kommunikasjonssjefen påpeker at basert på historiske tall, forventes det færre kunder og mindre salg på polet på lørdag enn tirsdag og onsdag denne uka. Attpåtil er mange Oslo-innbyggere på hytta.

Det er derfor langt fra sikkert at det blir lange køer på lørdag når klokka drar seg mot 15:00. Men det kan være lurt å ta noen forholdsregler for å unngå situasjonen.

– Vår oppfordring for å unngå kø utenfor, er at man handler alene og planlegger i forkant hva man skal kjøpe. Da handler man raskt når man først er der, sier Nordahl.

Hvis det blir kø, møter man den på utsiden av polet. Det er langt ifra på samme måte inne fordi det er begrenset hvor mange som slippes inn på en gang.

Et annet mulig tips for å unngå kø, er å oppsøke de tre polene i Oslo sentrum: Sten & Strøm, Oslo City og Oslo S. Alle disse polene har opplevd nedgang i salget som følge av koronaen da det er blitt færre som beveger seg i bykjernen.