Gå til sidens hovedinnhold

Plutselig var politikerne helt enige: – Jeg lover å bake kake

Forslaget «Menn i helse» skapte god stemning under onsdagens bystyremøtet. Forslaget fra Cecilie Lyngby (FNB) ble enstemmig vedtatt.

– Etter pandemien har mange mistet sitt arbeid. Dette kan jo være løsningen for noen av dem, innledet Cecilie Lyngby, leder av Folkepartiet Nei til bompenger, under onsdagen bystyremøte med.

Lyngby og James Stove Lorentzen (H) la frem forslaget om å opprette samarbeid med «Menn i helse» med sikte på oppstart i 2022. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

«Menn i helse» er et komprimert utdanningsløp for arbeidssøkende menn mellom 25–55 år. Deltakerne får fagbrev som helsefagarbeider, og tittelen helserekrutt.

Utdanningen er et samarbeid mellom Nav, kommune, fylkeskommune og Helsedirektoratet.

– Håper alle stemmer for dette. Og hvis dette blir vedtatt så lover jeg å ta med kake på første bystyremøte hvor vi møtes fysisk, avsluttet Cecilie Lyngby etterfulgt av et bredt smil.

Enstemmig vedtatt

Smilet ble plukket opp av medforslagsstiller fra Høyre, James Stove Lorentzen (H):

– Jeg er også glad for at det for en gangs skyld ser ut til å bli enstemmig, og jeg syns det er bra at bystyret av og til lar opposisjonen forslag faktisk bli anerkjent og erkjent og vedtatt, og jeg gleder meg til å se at dette blir.

Også Arbeiderpartiets, Jon Reidar Øyan (Ap), var gladlynt da han tok ordet.

– Jeg vil takke forslagsstilleren for å gi oppmerksomhet til et utrolig viktig tema og jeg deler representanten Lyngby og Lorentzens ønske om å få til et samarbeid rundt prosjektet «Menn i helse».

Kommentarer til denne saken