«Jeg har bodd her siden februar og aldri lagt merke til støy fra T-banen før det plutselig oppsto over natta mandag 17. april. Etter det hører jeg klart og tydelig hvert eneste T-banetog som kjører inn/ut av stasjonen på Tøyen», heter det i innledningen til den ene beboeren.

Han ønsker ikke å stille med navn og bilde, men utdyper til Avisa Oslo at han nesten ikke merket støyen før midten av april, og sier:

– For min del er det mest søvnen det går utover. Når du skrur av alt av TV eller radio og går for å pusse tennene, legger man veldig godt merke til det med en gang.

– Som en berg-og-dalbane

Som beboer rett over innkjøringen til Tøyen T – hvor alle linjer kjører – hører han lyden av avgang etter avgang med svært få minutters mellomrom.

– Det er skikkelig buldring. Det kan kanskje beskrives som å gå under en berg-og-dalbane, det er den nærmeste referansen. Man skjønner at her er det noe som ruller og går.

Mannen poengterer at kjæresten merket det samme som ham under et besøk, uten at han fortalte henne om den økte støyen på forhånd.

Avisa Oslo har sett en klage fra en annen beboer i samme sameie, som mener at støynivået skal ha økt over lengre tid.

Sliping av skinner

– Skinnene i tunnelen er blitt slipt. Da blir rilleprofilen på skinnene litt annerledes, og genererer en annen vibrasjon. Det vil gå seg til og komme tilbake til sitt vanlige vibrasjonsbilde etter en stund, svarer kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Jan Rustad.

Det er ikke klart hvor lang tid det vil ta før støyen skal bli normal igjen.

– Vi er nødt til å gjøre det av vedlikeholds- og sikkerhetshensyn. T-baneskinner er ikke uslitelige, sier Rustad.

Samtidig er han klar:

– Hvis det er som beskrevet, beklager vi selvfølgelig det. Vårt fremste mål er å være en god nabo. Vi gjennomfører det vi kan av støyreduserende tiltak, men T-banen er en relativt tung farkost og vil skape en del vibrasjoner. Det prøver vi å kompensere for så godt vi kan, men helt støyfri blir den ikke.

Les også

Slutt å lengte til Paris. Kakene er enda bedre på Karl Johan: Til å gråte av