Plantasjen har åtte butikker i Oslo som alle ble stengt for kunder lørdag klokken 12:00.

Jørgen Lislerud, COO i Plantasjen Norden, kan fortelle at de nå har en slags «take away» på Plantasjen for å begrense svinnet:

– Vi har folk i butikkene for å tilby en slags «ring og hent – løsning». Kunder kan ringe til oss og bestille, så pakker vi varene de ønsker å kjøpe og bærer det ut i bilen for dem, sier han.

Målet er å unngå permitteringer

Han forteller at nedstengningen kom overraskende på alle butikkene, men at de antakelig klarer å begrense skadeomfanget ved hjelp av denne løsningen, samt en rask omstilling.

– Vi står i fare for å miste noen av de snittblomstene vi fikk inn fredag og lørdag, selvfølgelig, men alt som skulle ut til de varehusene i helgen har blitt sendt til andre varehus som holder åpent. Vi stanser også all leveranse av nye varer til Oslo frem til vi vet at vi kan åpne igjen, sier Lislerud.

Det er foreløpig vanskelig for dem å vite hvor stort svinnet blir foreløpig, Lislerud understreker at de i helgen har prioritert å ivareta de ansatte.

– Vi har ingen permitterte i dag. Vi har foreløpig ikke vært i et modus hvor vi har måttet permittere mange ansatte i løpet av pandemien, og vi jobber beinhardt for å unngå det denne gangen også.

Enn så lenge tror han at de skal klare å unngå permitteringer. Lislerud understreker at det alltid vil være målet, men sier at de må vurdere situasjonen fortløpende.

– Med pakking av bestilte varer og ikke minst alt vedlikeholdsarbeidet som kreves med vanning og stell av planter, så skal vi klare å holde folk i arbeid frem til søndag, selv om vi holder butikkene steng.

Starter opp e-handelstilbud i Oslo

Lislerud håper de kan åpne igjen snart.

– Selv om vi selvfølgelig ønsker å gjøre alt vi kan for å bidra til at smitteutbruddet kommer under kontroll, og har full forståelse for at vi må holde stengt, så håper vi at det blir kortvarig, sier han.

Enn så lenge, kan han likevel komme med en gledelig nyhet til blomsterglade Osloborgere. Han kommer nemlig rett fra et møte om å få opp en nettbutikk for Oslo og de andre rammede kommunene:

– Vi håper den skal være oppe å gå til uke, sier Lislerud.